Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

MHP’Lİ BAŞKAN'DAN İBB'YE MADDE MADDE TESPİTLER

  • İstanbul Gündemi
  • 14.10.2020 - 09:39

İBB‘nin Ekim meclisi ilk oturumunda söz alan Silivri Belediye Başkanı ve aynı zamanda MHP Grup Sözcüsü Volkan Yılmaz, meclis kürsülerinde il ve ilçe meselelerinin konuşulması gerektiğini söyleyerek, yapılan çalışmalara teşekkür etti, yapılması gerekenleri ise sıralayarak takipçisi olacaklarını belirtti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı ilk toplantısında söz alarak, öncelikle geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz İSTAÇ Genel Müdürü Mustafa Canlı isminin Silivri’de yaşatılması için ilçe meclisinde bir karar aldıklarını belirten Volkan Yılmaz, Seymen Katı Atık Depolama Merkezi’nin ya da İSTAÇ kurumlarından birine isminin verilmesi konusunda da İBB’nin gereğinin yapılacağına inandığını söyledi.

 

İBB İSTANBUL’A DOĞAL YAŞAM HAYVAN ALANI KAZANDIRMALI

 

İstanbul genelinde gördükleri sorunları sıralayarak, takipçisi olacaklarını söyleyen Yılmaz, 4 Ekim hayvan haklarını koruma günüydü bir özeleştiri yapmak gerekirse ne ilçe belediyeleri nede Büyükşehir Belediyesi hayvan hakları konusunda istenilen düzeyde olmadığını söyleyerek, hayvan barınağı olmayan ilçe belediyelerine seslendi.

 

Acilen tüm ilçe belediyelerinin Hayvan Rehabilitasyon Merkezlerini hayata geçirmeleri gerektiğini ifade edere konuşmasını sürdüren Yılmaz,  ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi arasında görev çatışması olduğunu, konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi‘nin ilçe belediyeleri ile bir toplantı yaparak daha efektif çalışma adına yetki ve görevleri yeniden tanımlanması gerektiğinin altını çizdi.

 

Özellikle Büyükşehir Belediyesi‘nin 2021 bütçesine konu ile ilgili pay ayırması gerektiğini ve ‘Doğal Yaşam Hayvan Alanları‘nı İstanbul‘a kazandırması gerektiğini söyledi.

 

BÜYÜKŞEHİR 2021 BÜTÇESİNDEN PAY AYIRMALI

 

Çevre ilçelerin kamyonların arkasına doldurduğu hayvanları, Çatalca Silivri ve Büyükçekmece gibi bölgelere getirildiğine dikkat çeken Volkan Yılmaz, İstanbul‘un gıda ve hayvancılıkta üssü olacak Silivri ve Şile gibi bölgelere tarım, hayvancılık, seracılık, süs bitkileri gibi başlıklar altında pay ayırıp destek olması gerektiğini ifade etti.

 

YENİ MEZAR YERLERİ OLUŞTURULMALI

 

İBB’nin İstanbul’da kamulaştırma işlemine başlayarak yeni mezar yeri yapması gerektiğini söyleyen Başkan Yılmaz, 20 bin nüfuslu Silivri’de doğup büyüyen vatandaşın kendi ilçesinde gömülemediğine dikkat çekerek, acilen bu sorun üzerinde çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. 

 

KREŞ FİYATLARINI ELEŞTİRDİ

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin annelerin sosyalleşmesi ve iş gücüne katılımı için hayata geçirdiği kreşlerden dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Yılmaz, kreşlerin şehit ve gazi ailelerine ücretsiz, durumu olmayan ve özellikle askeri ücretle çalışan ailelerin çocuklarına indirimli hatta ücretsiz yapılması gerektiğini belirterek, kreş ücretlerini eleştirdi, yapılan hizmetlerin sosyal amaçlı olması gerektiğini söyledi.

 

SORUNLARI ÇÖZÜLENE KADAR MİNİBÜSÇÜYÜM

 

İBB olarak taksi ve halk otobüsü taşımacılığı sorunlarının çözüldüğüne, minibüsçülerin ise unutulduğuna değinen Yılmaz, özellikle taşrada minibüsçü esnafının kontak kapatma noktasına gelecek kadar zor duruma geldiğini belirterek, “İBB bünyesinde minibüs sorunları çözülene kadar minibüsçüyüm” dedi.

 

CHP‘nin Sosyal Belediyecilik ve Sosyalizm gibi kavramları rahatlıkla dile getirdiğini ancak bu kavramları hayatın içerisine sokmaya gelince zorlandığını söyleyen Başkan Yılmaz, İstanbul Büyükşehir bünyesinde olan BELTUR’lara özel şirketlerin girmemesi gerektiğini ifade ederek, “BELTUR İstanbullular’ın tamamını kapsayan, sosyal hizmet yapan bir tesis olmalıdır” dedi.

 

SİLİVRİ BELEDİYESİ TARAFINDAN RUHSAT İŞLEMLERİNDE TÜRKÇE İSİM ZORUNLULUĞU

 

Beltur’lardan 16 milyon İstanbullu’nun faydalanması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “Çayın 1 lira, kahvenin ise 3 liraya satıldığı sosyal tesisler olmalıdır” diyerek, CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı‘nın sarf ettiği “Shopping Shop (Market içinde market)” terimini de eleştirdi.

 

‘Shopping Shop’ un Türkçe karşılığını bulamayan İBB yönetimini de eleştiren Başkan Yılmaz, Dünyaya Türkçe bakıp Türkçe okumaya devam edeceklerini söyleyerek, Silivri Belediyesi tarafından ruhsat işlemlerinde Türkçe isim zorunluluğunu örnek göstererek, İstanbul‘da tüm mağazaların Türkçe isimle olabileceğine yönelik beklentisini dile getirdi.

 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.