Dolar 32,3772
%0.19
Euro 34,9877
%-0.22
Altın 2.326,030
%0.24
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Metin Bayraktar ‘Haksızlığa uğrayanların tarafındayız’

  • İstanbul Gündemi
  • 14.01.2022 - 11:39

İstanbul’un birçok ilçesinde olduğu gibi Ataşehir’de de imar sorunu yıllardır devam ediyor. Konuyla ilgili İstanbul Gündemi’ne konuşan Başkan Metin Bayraktar, çarpıcı ifadeler kullandı.

“Vatandaşlarımız için bu konunun takipçisiyiz”

İmar sorununun ilçenin en büyük sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Metin Bayraktar, “İmar durumları Ataşehir’de kronikleşmiş bir sorun haline geldi. Atatürk Mahallesi’nde 10 milyon TL’lik plazalar varken, Yenisahra’da, Barbaros’da imarın gelmemesi, üvey evlat muamelesi yapılıyor. Saadet Partisi olarak haksızlığa uğrayan vatandaşlarımız için bu konunun takipçisiyiz. Yeni yapılan imar değişikliği ve daha önce de yapılan değişiklik de imar gelmesiyle birlikte arsanın belediyenin kesintisi oluşuyor. Bu kesinti daha önce de yapılmıştı. Biz Ataşehir’deki halkımızın hakkının gasp edilmemesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bununla ilgili mimarlar, avukatlar ve mühendislerle görüşüyor, istişareler yapıyoruz. Kim haksızlığa uğruyorsa onun sözcüsü olacağız” diye konuştu.

“Biz haksızlığa uğrayanların tarafındayız”

İmar sorununun çözümüne ilişkin konuşan Bayraktar, “Bu sorunun sorumlusu kim. İBB mi? Yoksa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mı? İBB’nin yaptığı imarı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yok sayabiliyor. Açıkçası at izi it izine karıştı. Bir tane birim olur ve dağılımı o yapar. Fakat burada böyle bir şey yok. Ankara, Çevre Şehircilik Bakanı kendisine göre imar planı yapabiliyor. Peki Saadet Partisi kimin tarafında? Biz haksızlığa uğrayanların tarafındayız” ifadelerini kullandı.

“Halkımızın derdiyle dertleneceğiz”

Siyasi partilerin imar sorununu rant haline getirdiğini vurgulayan Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı: “İmardan nasıl oy devşiririz diye programını yapıyorlar. İmar çıkmadan bazı siyasi partiler afişler astı. Biri imar çıktı diyor, diğeri çıkmadı diyor. Burada amaç vatandaşa hizmet değil, insanların oyunu almak. Bizim duruşumuz net. Biz oy derdinde değil, nasıl hayır duası alırız diye düşünüyoruz. Halkımızın derdiyle dertleneceğiz.”

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.