Dolar 32,5691
%0.29
Euro 34,6484
%-0.24
Altın 2.508,020
%0.95
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

MERT KAR, ‘3 MAYIS 1944 GÜNÜ MİLLİ BİR RUH UYANMIŞTIR’

  • İstanbul Gündemi
  • 02.05.2021 - 17:43

“Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini Milli Mücadele oluşturmuştur. Milli Mücadelenin ruhu ise Türk Milliyetçiliğidir” diyerek bir yazılı açıklama yapan İlçe Başkanı Mert Kar, cümlesinin başında ‘Yaşasın Dünya Türklüğünün bağımsız mücadelesi!’ dedi ve şöyle devam etti:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal, Yeni kurduğu Cumhuriyette millet olarak Türklüğü, devlet olarak ta Türk Devleti vurgusunu ön plana çıkarıyordu. Hatta bir sözünde ‘Bana olağanüstülük atfetmeyiniz. Yaratılışımdaki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır’ diyerek yeni kurduğu devletin felsefesini özetliyordu.

‘O ZAMANLAR TÜRK KAVRAMI VE TÜRKÇÜLÜK SUÇ SAYILMIŞTI’

Türk kelimesi ırkçı görüşle ele alınmamış bin yıllık kardeşliğin verdiği duygular işlenerek Misakı Milli sınırları içerisinde yaşayan ve kendini Türk hisseden herkes Türk vatandaşı olarak kabul edilmiştir. Bu felsefeler üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti 2. Dünya savaşı sonrasında emperyalist fikir akımlarının saldırısına uğramıştır. Bu fikir akımları memleketimizde aydın diye tabir edilen sınıftan ve özellikle bazı siyasetçilerden destek görerek gücünü artırmıştır. Türk kavramı ve Türkçülük suç sayılmıştır. Türk Milliyetçileri zindanlara atılmış, haksız yere yargılanmıştır.

‘TÜRK DEVLETİ DÜNYA DURDUKÇA VARLIĞINI SÜRDÜRECEKTİR’

“Türklük müşkül duruma düştüğünde Türkçü aydınlar ortaya çıkarlar ve Milletimizin sesi olarak vatan müdafaasına başlarlar. Çünkü onlar biliyordu ki düşmana terk edilen vatan toprağıyla, emperyalist fikirlerin eline terk edilen bir tek vatan evladı arasında hiçbir fark yoktu. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Mayıs 1944 günü milli bir ruh uyanmıştır. Dış destekle bu memleketin dâhilinde söz sahibi olmak isteyenlere bu memleketin gerçek sahipleri tarafından şanlı bir tokat atılmış ve Türk kimliğinin bu ülkede hiçbir zaman unutturulamayacağı tekrar hatırlatılmıştır.3 Mayıs yeryüzünde Allah’ın nizamının bekçileri olan Türk Milleti’nin yeniden diriliş günüdür. Tarihin sayfalarına adını altın harflerle yazdıran Türk Milleti Dünya durdukça varlığını sürdürecektir. Kimliğimizi silmeye ve unutturmaya Allah’ın izniyle kimsenin gücü yetmeyecektir.

‘YAŞASIN DÜNYA TÜRKLÜĞÜNÜN BAĞIMSIZ MÜCADELESİ’

Cümlesini bitirmeden önce ‘Coğrafyası neresi olursa olsun kendini Türk hisseden herkesin 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü canı gönülden tebrik ediyorum’ diyen İYİ Parti ilçe Başkanı Mert Kar: “Halen esir yaşayan Türklerin bağımsızlığına kavuştuğu mutlu müreffeh günler temenni ediyorum. Yaşasın Dünya Türklüğünün Bağımsızlık Mücadelesi!” diyerek sözlerini noktaladı.

GÖKSENİN AKTAŞ - İSTANBUL GÜNDEMİ 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.