Dolar 32,5862
%0.34
Euro 34,8456
%0.33
Altın 2.497,260
%0.51
Bist-100 9.648,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

MEHMET ÖZGÜR ÜRETEN 'ÜMRANİYE'DE DEVLET OKULU OLMAYAN MAHALLELERİMİZ VAR'

  • İstanbul Gündemi
  • 18.04.2021 - 19:47

Ümraniye Belediyesi, sunduğu hizmetlerle kamu yararı gözetmesinin asli görevi olduğunun altını çizen Üreten, söz konusu bölgelerin sıkıntılarını yerinde inceledi.

Ümraniye ilçesinde 100’den fazla okul, 120 binden fazla genç olduğunu, bunun yanında yaklaşık 450 adet eğitim amaçlı binanın varlığından söz eden Mehmet Özgür Üreten, konuya dair geçtiğimiz iki sene içinde Ümraniye Belediye Meclisi’ne 11 adet önerge verdiklerini açıkladı.

‘ŞERİFALİ VE TATLISU’DA NE DEVLET İLKOKULU NE ORTAOKULU NE DE LİSESİ VAR’

Sözlerinin ara başlıklarında: “Verdiğimiz önergelerdeki arsaların üzerlerinde yapı olmayıp, imar durumlarının da uygun olmasına rağmen, kamulaştırılması gereken mülkiyetler olduğu ortaya çıktı. Belediye bütçemizde kamulaştırma işlemleri için ayrılan kısım yeterli olmadığı için olumsuz cevaplar aldık. Şu an Çamlık Mahallemiz sınırları içerisinde, Şerifali ve Tatlısu mahallelerimizde sınır noktadayız. Burası, Parlak Sokak, No-4 adresinde bulunan, 3327 ada 3 parsel. Komşu mahalleler Tatlısu ve Şerifali‘de; ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere hiçbir devlet okulu olmadığının altını çizmek isterim” diyen Üreten, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

‘KİM ÜMRANİYE İÇİN TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYUYORSA BİZ BUNDAN MUTLULUK DUYARIZ’

“Bölgenin devlet okulu ihtiyacı var. Bu arsa, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı portföyünde bulunan taşınmazlar arasında bulunuyor. 2018 yılında 2 milyon teminat bedel şartıyla ihaleyle satışa çıkarılıyor, ancak satış gerçekleşmiyor. Her kim Ümraniye için, taş üstüne taş koyuyorsa biz bundan mutluluk duyarız. Fakat bu örnekte gördüğümüz durum çok farklı. Bakanlıklarımız ilçemizin sınırlarında 19 bin metrekare büyüklükte bir arsayı önce plan tadilatı ile özel eğitim alanına dönüştürüp, sonra da satmaya çalışıyor. Bizim bu parsel ile alakalı talebimiz; belediyemizin devreye girip, bakanlığın da gereken plan tadilatını yapıp, özel kurum veya şahıslara satmak yerine kamu yararı gözetilerek bölgenin ihtiyacı olan devlet okullarının yapılmasını sağlamasıdır”

‘İKİ AY ÖNCE BU ARAZİDE İNŞAİ HAREKET BAŞLADI’

Çamlık Mahallesindeki açıklamalarından sonra Esenkent bölgesine gelen Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten: “Şuan Esenkent mahallemizde 142 parselin önündeyiz. İki ay önce bu arazide tesviye çalışmaları yapılmaya başlanmıştı. Şubat 2021 meclisinde bu alanla ilgili bir önerge verdik. Amacımız Esenkent mahallemizin kamusal anlamda gerçek ihtiyaçlarının ne olduğunu öne çıkarmak ve parsel ile ilgili bugün içinde bulunduğumuz durumu öngörüp, belediyemizi ve yönetimini bir kere daha düşünmeye yöneltmekti. Önergemizde ne demişiz; ‘Yaklaşık 20 bin 500 nüfuslu Esenkent mahallemizde Teletaş İlkokulu ve TOKİ Esenkent Ortaokulu bulunmaktadır. Esenkent mahallemizde devlet lisesi bulunmamaktadır. Mahallemizin devlet lisesine sahip olmasını istiyoruz’ demişiz” diyerek bölgedeki devlet okulu eksikliklerinin vatandaşlara sıkıntılar yaşattığını anlattı.

‘O MADDE EKLENMEMİŞ OLSAYDI BELEDİYE BURAYI ZATEN SATMAYACAKTI’

Parselin plan tadilatının, İBB‘de CHP ve MHP’nin muhalefetine rağmen AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edildiğini söyleyen Üreten, konuşmasının devamında: “Bu parselle alakalı Temmuz 2017‘de İBB Meclisinde hem 1/1000 Uygulama İmar, hem de 1/5000 Nazım İmar Plan tadilatları aynı anda gerçekleştirilmiş. Aslında buranın planlamadaki fonksiyonu, belediye hizmet alanı fakat plan tadilatı yapılırken plan notlarına, ‘Belediye hizmet alanında özel eğitim tesisleri ve özel yurt yapılabilir’ ibaresi eklenmiş. Esasen belediye hizmet alanlarına; kreş, sosyal tesisler, etüt merkezleri yapılabilir” dedi.

‘AK PARTİ VE MHP’NİN OYLARIYLA SATIŞ KARARI ÇIKTI’

Mehmet Özgür Üreten: “Geçtiğimiz Mart ayında da Ümraniye belediyemize ait, 5 bin metrekare büyüklüğündeki Belediye Hizmet Alanı imarlı parselin, Ümraniye Belediye meclisimizden, AK Parti ve MHP‘nin çoğunluk oylarıyla satış kararı çıktı. 2017 yılında plan tadilatı yapıldığı zaman, belediye hizmet alanına özel eğitim tesisleri ve özel yurt yapılabilir plan notu eklenmemiş olsaydı, burası satışa konu olmayacaktı” şeklinde konuştu.

‘BU ARAZİ ESENKENTLİLERİNDİR, ÜMRANİYELİLERİNDİR’

CHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten’den sonra konuşan CHP Ümraniye Esenkent Mahalle Temsilcisi Ali Rıza Akan, ise konuşmasında: Biz Esenkent Mahallesi olarak burada bir devlet lisesi olmasını istiyoruz. Bunun sebebi ise her gün, her sabah adeta mahallemizin ve çevre mahallemizin çocukları taşımalı eğitime tabi tutulurcasına buradan göç ettiriliyor. Bu arazi Esenkentlilerindir, Ümraniyelilerindir. Devlet yetkililerinin halkın yaşam alanlarını güzelleştirmek gibi bir görevi varsa, eğitim de hayatın en büyük parçası ise, bizim bu isteğimiz gayet normal ve meşrudur.

Ümraniye Belediyesi‘nin burayı bir Devlet Lisesi olarak mahalleliye kazandırması lazım. Çünkü mahallemiz yaklaşık 20 bin kişiliktir ve soruyorum! Kaç kişi çocuğunu özel eğitim kurumunda okutabiliyor? Özel eğitim okulları zaten yeteri kadar var ama devlet okulu yok. Önceliğimiz devlet okulu olsun. Çünkü özel okula gidemeyecek ailelerin çocukları var,  bırakın bu açığı da devlet okulu kapatsın” diye konuştu.  

GÖKSENİN AKTAŞ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.