Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Maltepeli öğrenciler çamuru sanat eserine dönüştürdü

  • İstanbul Gündemi
  • 11.10.2021 - 23:32

Maltepe Belediyesi’nce 2-28 Ekim tarihlerinde düzenlenen halklar arası diyalog, dostluk, barış ve kültür kardeşliği temalı “Uluslararası Maltepe Taş Heykel Sempozyumu” devam ediyor. Özbekistan, Gürcistan, Rusya ve Türkiye olmak üzere 4 ülkeden 7 heykel sanatçının heykel çalışmaları, Başıbüyük’te bulunan Maltepe Belediyesi Seyirteras Sosyal Tesisleri’ndeki atölye alanında devam ediyor. Sanatçıların heykellerinin yapım aşamasını Maltepeli öğrenciler, gençler, kadınlarda ziyaret ediyor. Bu kapsamda Başıbüyük Mahallesi’nde bulunan Yılmaz Mızrak Ortaokulu öğrencileri atölye çalışmalarını ziyaret etti.

SANATÇILARLA BULUŞMA

Öğrenciler sanatçılarla bir araya gelerek çalışmalarını yakından görme fırsatı yakaladı. Görsel sanatlar öğretmeni Ufuk İbrahimoğlu, öğrencilerin üç boyutlu çalışmaları birebir görmeleri, yurt içinden ve yurt dışından gelen sanatçıların çalışmalarından ilham almaları için sempozyumu ziyaret ettiklerini söyledi. Sempozyumun küratörlüğünü üstlenen heykeltraş sanatçısı Güner Yener, öğrencilere heykellerin yapım aşamalarını anlatarak sorularını yanıtladı. Yener, öğrenciler ile seramik ve heykel çalışması gerçekleştirdi.  

HAYALDEN SANATA

Öğrenciler çamur çeşitleri üzerinde biçimlendirme yöntemiyle hayal güçlerini ve becerilerini ortaya koyarak vazodan tabağa, heykele çeşitli eserler hazırladı.

Öğrencilerden Damla Nazlı Aşlak, Deniz Karslı, Liselere Geçiş Sınavı’na hazırlandıkları dönemde seramik çalışması yapmaktan mutlu olduklarını, sınav stresini sanat çalışmasıyla attıklarını söyledi. Tahsin Yıldırır ise heykellerin yapım aşamasını takip ettiği için memnun olduğunu ifade ederek herkesi bu sempozyuma katılmaya davet etti.

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.