Dolar 32,4662
%-0.06
Euro 34,8024
%-0.48
Altın 2.440,740
%0.19
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

MAİLİKİ EJDER BATUR’DAN CHP’YE SİTEM DOLU ELEŞTİRİ

  • İstanbul Gündemi
  • 09.01.2021 - 11:31

Yenil yılın ilk meclis oturumlarını tamamlayan Ümraniye’de gerginlik daha önceki oturumlarda olduğu gibi yine devam etti. CHP Grubu’nun AK Parti iktidarını ve Ümraniye Belediyesi’ni eleştiren açıklamalar yapması sonrasında cevap veren AK Parti Ümraniye Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Maliki Ejder Batur, AK Parti’nin yıllardır hizmet verdiği için iktidarda kaldığını belirterek “Elinizi vicdanınıza koyun, öyle eleştiri yapın” dedi. Batur şunları söyledi:

“DAHA BÜYÜK HEDEFLERE YÜRÜYECEĞİZ”

“Türkiye 2020‘de sadece ekonomisini büyütmekle kalmadı. Neredeyse her gün büyük bir yatırımı tamaladı ya da yeni bir yatırımı başlattı. Daha geçtiğimiz hafta sonu Kömürhan Köprüsü’nü hizmete açtık. Şehir hastanelerimize sürekli yenilerini ekledik. Yerli savunma sanayimiz sürekli yeni proje ve ürünlerle güçlendi ve artık dünyanın ticari ilgisini çektiği evrensel bir konuma ulaştı. Mavi vatanın güvenliği için hiçbir tehdide pabuç bırakmadan Doğu Akdeniz’de fiili ve etkin bir duruş sergiledik. Libya‘ da kirli oyun ve planları bozuk. Suriye ve Kuzey Irak’a yapmış olduğumuz askeri harekatlar, başımıza yapay bir terör devleti oluşturmak isteyenlerin hevesini kursağında bıraktı. Ayasofya‘nın 86 yıllık ibadet hasretine de son vermiş olduk. Teröre içeride ve dışarıda ağır darbeler indirdik. Türkiye‘nin sadece enerji tüketen değil, enerji kaynaklarına sahip bir ülke haline geldiğini müjdeleyen doğalgaz kaynaklarını keşfettik. Salgınla mücadelede sağlık çalışanlarımız adeta destan yazdı. 2020 yılında Türkiye bütün dünyada en çok övgü alan, hakkında en çok konuşulan ülke oldu. 2021 çok daha öne çıkacağımız, çok daha çalışacağımız, daha büyük hedeflerle buluşacağımız bir yıl olacak inşallah. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, inandığımız yolda daha büyük hedeflere yürüyeceğiz. Bu duygularla yeni yılınızı bir kez daha tebrik ediyorum.”

“VATANDAŞ BÜYÜKŞEHİRİ DE GERİ VERECEK İNŞALLAH”

“Bu dönemdeki meclisimiz önceki dönemlere oranla münakaşanın daha çok olduğu bir dönem oldu. Tüm bunlara rağmen Ümraniye belediyemiz hizmetlerine devam ediyor. Ama siz netice itibariyle farklı siyasi görüşe sahipsiniz. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Yapılanları bu kadar görmeyip, yapılmayan hadiseleri varmış gibi anlatmanın siyasette bir mantığı olmadığı kanaatindeyim. Şimdi tek tek söylenenlere cevap vermek icap eder. Sizin dedikleriniz doğru olsa, halkımız 2002‘nin 3 Kasım’ından bu yana AK Parti iktidarını ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan‘ı neden el üstünde tutuyor? 16-17 seçim geçirdik, dikkatinizi çekerim iktidarda hala AK Parti var. 5 yıllığına almış olduğunuz Büyükşehir‘i de inşallah vatandaşımız bize geri verecek.” 

“ENGELLİ VATANDAŞLARI TOPLUMUN İÇİNE KATTIK”

“Ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımız var. Hayat standartları sıkıntılı olan vatandaşlarımıza Ümraniye Belediyemiz her zaman el açıp yardım eder. Ümraniye Belediyemiz günde 3 öğün sıcak yemek götürür bu insanlarımıza. Bunları neden anlatıyorum? İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını bu şekilde giderecek bir sosyal güvenlik altyapımız ve yerel yönetimlerde hizmet anlayışımız var. 2002‘de partimizi iktidara gelmeden önce, yollarımızda engelli yolları yoktu. Evden dahi dışarı çıkarmıyorlardı. Bizim iktidarımızda engelli kardeşlerimizi hayatın içine dahil ettik.”

“BİZDEN ÖNCE SİZ YAPSAYDINIZ”

“Biz yollar, köprüler, hastaneler yaptık. Üniversiteler, havalimanları yaptık Yerlilikte yüzde yetmişi aşan Milli Savunma Sanayi oluşturduk. Enflasyonun %5 seviyesine indiği, ekonomik olarak bir üst seviyeye çıkacağımız 2013 senesinde karşılaştığımız olaylarla hangi ülke karşılaşmış olsa, yıkılır giderdi. Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ak kadrolar ile yolumuza devam ediyoruz. Türkiye‘de artık rehin alınan hasta yok. Siz bu kısmı daha iyi bilirsiniz, iflas etmiş bir SGK yok. Vatandaşımız hizmeti bizde gördüğü için bize oy veriyor. Eleştiri yapacaksanız yapın ama sağlık ile ilgili yapmayın. Tabii sizin de işiniz zor, muhalefet yapacaksınız ama hükümet hastane yapmış. Bizden önce bir tane de siz yapsaydınız”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.