Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

KURBANLIKLAR EYÜPSULTAN BELEDİYESİNİN GENÇ VETERİNERLERİNE EMANET

  • İstanbul Gündemi
  • 22.07.2020 - 14:33

Kemerburgaz kurban pazarında Covid-19 tedbirleri kapsamında mesafeli olarak çadırlara alınan kurbanlıklar tek tek Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli Veteriner Aslı Çördük ve Ümit Bardakcı’nın kontrolünden geçiyor. Kurban çadırlarının içerisine giren Çördük, bir yandan kurbanlıkların kesime uygunluğunu denetliyor, bir yandan da onları elleri ile besliyor. Zaman zaman tonlarca ağırlıkta danaların kontrolünde zorlanan Aslı Çördük’ün yardımına ise ekip arkadaşları ve hayvan sahipleri koşuyor.

Kadın olarak hayvanları daha iyi anladıklarını söyleyen Veteriner Hekim Aslı Çördük, “Bir kadın olarak burada çalışmak zor ve yardım almam gereken durumlar oluyor. Sağolsun herkes yardımcı oluyor. En azından diş kontrollerinde bir sorun yaşamadım. Kadın olarak bunun üstesinden geliyoruz. Buradaki arkadaşlarımızı dezenfeksiyon konusunda uyarıyoruz. Güzel bir meslek bence hayvanları kadınlar daha iyi anlıyor. Duygusal bir işimiz var. Kadınların kasları değil kalpleri daha gelişmiş” ifadelerini kullandı.

Eyüpsultan Belediyesi Veterinerlerinden Ümit Bardakcı ise şöyle konuştu: “Hayvanların rutin olarak göz muayanesini yapıyoruz. Kurbanın ilk döneminde yoğun sağlık kontrollerimiz oluyor. Hasta olan hayvan zaten kendini belli ediyor. Yetiştiriciyle sürekli iletişim halindeyiz. Yetiştiricilere sıkıntılı hayvanınız var mı diye soruyoruz? Kurbanda herhangi bir hastalık çıktığı durumda hayvan karantina altına alınıyor. İlaç tedavisi uyguladığımız kurbanların ilaç arınma sürelerinin sonunda durumuna göre ya satışa konuluyor ya da pazardan çıkarılıyor.”

“PAZARLIK YAPARKEN DE ELİMİZDE UZUN BİR ÇUBUK ALIP ÖYLE YAPIYORUZ”

15 yıldır kurban pazarına geldiğini belirten Serkan Korkmaz, “25 yıldır hayvancılıkla uğraşıyorum. 15 yıldır da kurban pazarlarına geliyorum. Bu sene koronadan dolayı maskemizi takıyoruz. Sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Pazarlık yaparken de elimize uzun bir çubuk alıp öyle yapıyoruz. Sürekli kendimizi dezenfekte ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.