Dolar 32,4964
%0.15
Euro 34,7460
%0.07
Altın 2.479,410
%0.7
Bist-100 9.549,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Küçükçekmece Gölü alarm veriyor! Sahil ölü balıklarla doldu, felaketin boyutu gittikçe büyüyor

  • İstanbul Gündemi
  • 03.07.2021 - 22:44

Sahildeki kıyıya vuran ölü balık sayısında artış devam ederken, kıyı şeridinin kahverengine bürünmesi de endişeleri artırdı. Öte yandan sahil kenarındaki kötü koku ve biriken çöpler de dikkat çekiyor.
İstanbul Küçükçekmece‘de bulunan Küçükçekmece Gölü‘nün kıyısına dalgaların da etkisiyle binlerce balık ölüsü vurmuştu. Çevrede geziye çıkan vatandaşların fak ettiği tablo büyük endişe yaratmıştı. Birkaç gün önce yaşanan olayın ardından gölün kıyısındaki ölü balıkların sayısındaki artış devam etti.

GEÇEN YIL DA YAŞANMIŞTI
Bölgede sabah yürüyüşüne çıkan vatandaşlar, geçen yıl da yine aynı dönemde olduğu gibi balıkların toplu ölümlerinden endişe duyduklarını söyledi.

GÖLÜN KIYISI KAHVERENGİNE DÖNDÜ
Gölün sahilden 100 metreye yakın bölümünün kahverengi, ilerisinin ise mavi renkte olduğu görüldü. Gölün tabanındaki hareketlenmelerin sudaki oksijeni azalttığını bunun sonucunda ölümler görüldüğü ifade edilirken sahilde kıyıya vuran balıkların yanı sıra çok miktarda çöp de olduğu dikkat çekti.

KENT KONSEYİ ÇAĞRIDA BULUNDU
Avcılar Kent Konseyi, Küçükçekmece Gölü sahilinde çok sayıda ölü balık ve yengecin vurduğunu, bu durumun daha büyük bir çevre felaketine dönmemesi için ve insan sağlığını tehdit etmemesi için biran önce bertaraf edilmesi gerektiğini bildirdi.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.