Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7372
%0.01
Altın 2.498,100
%0.55
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Küçük ölçekli balıkçılık Sarıyer’de konuşuldu

  • İstanbul Gündemi
  • 28.05.2022 - 10:49

Küçük ölçekli balıkçılıkta etik ne demek, küçük ölçekli balıkçılıkta değer sorunları, Türkiye‘de küçük ölçekli balıkçılık önemi, değerleri ve geleceği, küçük ölçekli balıkçılıkta sorunlar, çözümler ve gelecek beklentileri başlıklarının konuşulduğu seminerde; Norveç, Kanada, Almanya ve Finlandiya‘dan katılımcılar yer aldı.

Çok sayıda konuk yer aldı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)‘nün 2022 yılını küçük ölçekli balıkçılık ve su ürünleri yılı ilan etmesi Sarıyer Belediyesi, İBB, İSYÖN, Food and Agriculture Organization of the United Nations, SÜR-KOOP, ZMO, EurSafe, Friedrich Ebert Stiftung ve TARGET‘ i bir araya getirdi. 'Ölçeği Küçük, Değeri Büyük' başlığının vurgulandığı seminere 2. Bölge İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, İBB Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Atalık, İSYÖN Genel Müdürü Hamdi Arpa‘da dinleyici olarak katıldı.

“Verdiğimiz değeri belediyemizde Balıkçılık ve Su Ürünleri Birimini kurarak gösterdik”

Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, “İlçemizde balıkçılık sektöründen doğrudan ya da dolaylı olarak geçimini sağlayan yaklaşık 10 bin kişi mevcut. Biz Sarıyer Belediyesi olarak bu sektöre verdiğimiz değeri belediyemizde Balıkçılık ve Su Ürünleri Birimini kurarak gösterdik. Kooperatiflerimizle iş birliği içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yerel yönetim olarak bu alanda ortaya koyduğumuz çalışmalarla birlikte hedefimiz çalışmalarımızı daha da kapsamlı hale getirmek, ülkemizin balıkçılık politikasının istenilen seviyeye ulaşması için katkıda bulunmak, uluslararası alanda iş birlikleri kurarak ekonomik, teknolojik ve sosyal ilişkilerin gelişmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

“Küçük ölçekli balıkçılığın mutlaka desteklenmesi gerektiğini inanıyorum”

Prof. Dr. Cemal Talu, 'Balık ve Boğaziçi İstanbul‘u ışıltılı benzersiz ve masalsı bir şehir yapıyor. Küçük ölçekli balıkçılık gerçekten çok önemli. Yaşamımıza kattıkları için İstanbullu tüm küçük balıkçılara saygılarımı sunuyorum. Endüstriyel balıkçılığın denetimin kontrolünün çok önemli olduğunu biliyorum. Küçük ölçekli balıkçılığın mutlaka desteklenmesi gerektiğini inanıyorum' dedi.

“Yaşama büyük değer katıyorlar”

Seminerin sonuç bildirgesini açıklayan Talu, “Sanıyorum tarihi bir gün yaşadık. Türkiye‘de ilk kez balıkçılık etiği konusunda bir toplantı yapıldı. Toplumla mutlaka buluşmamız lazım. Bizim görevimiz, sorumluluğumuz bu. Küçük ölçekli balıkçılık gerçekten çok değerli, buna çok yürekten inanıyorum. Yaşama büyük değer katıyorlar. Onların yanında olalım” şeklinde konuşarak semineri sonlandırdı.

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.