Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Küba aşısı kanserde ne kadar etkili? Türkiye’de Uygulanabiliyor mu?

  • İstanbul Gündemi
  • 13.08.2021 - 23:06

Küba aşısının kullanım alanı aslında çok dar bir çerçeveye sahip olduğunu kaydeden Fitoterapi Uzmanı Dr. Şenol Şensoy, ‘‘Akciğer kanserlerinin küçük hücreli olmayan türlerinde etkili bir yaklaşım. İstatistiki çalışmalarda 2 yıllık sağlıklı yaşam süresini yüzde 10 etkilediği ifade ediliyor. Dolayısıyla bu açıdan baktığımızda mucizevi bir yaklaşım değil ama uygun hasta grubu yakalandığında uygulanabilir.’’ İfadelerini kullandı.

ŞENSOY: ‘‘KÜBA AŞISI TÜRKİYE‘DE DE UYGULANABİLİYOR‘‘

‘‘Küba aşısı bugün bizim ülkemizde de uygulanabiliyor.’’ diyen Dr. Şenol Şensoy, şöyle devam etti: ‘‘Hastanın hücresel yapısı uygunsa onkologlarının reçetesi ile aşı olunabiliyor ama sağlık sistemi bu aşının maliyetini karşılamıyor. Oldukça da pahalı. Bir doz aşı 2700 dolar civarında. 5 doz yapılması gerekiyor aşının. 5 dozu da 13 bin 500 doları buluyor.

KÜBA AŞISI MI FİTOTERAPİ Mİ?

Tıbbi bitkilerin etkinliği ile Küba aşısı karşılaştırıldığında tıbbi bitkiler, hastanın beslenmesi ve yaşam şartlarının yeniden organize edilmesi çok daha önemli bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Tıbbi bitkileri hemen her kanser türünde ister modern tekniklerle koordineli olarak, istenirse başlı başına bir tedavi olarak uygulanabiliyor. Fitoterapi kanserin her evresinde Sağlık Bakanlığı‘ndan yetki almış fitoterapist doktorlar tarafından hastalara tavsiye ediliyor.’’

Haber Merkezi / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.