Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

"KONGRELERİN BEDELİ ESNAFA KESİLDİ"

  • İstanbul Gündemi
  • 13.04.2021 - 16:11

Adıyaman’a çalışma yapmak üzere gelen CHP Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım,  CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ve CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter,iş insanı Ömer Kutlu ilk olarak tütün pazarı esnafını ziyaret ederek burada esnafın sorunlarını dinlediler.

Heyet daha sonra Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Konferans Salonunda esnaf odaları, baro, dernekler, muhtarlar, iş insanları, sanayiciler, kooperatif başkanları ve kanaat önderlerinin katılacağı toplantıya geçti.

USLU: BİRBİRİMİZLE UĞRAŞMAYI BIRAKALIM, EKONOMİYE ODAKLANALIM

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, burada yaptığı konuşmasında, son zamanlarda siyaset dilinin haşinleştiğini savundu.

“Ben bir vatandaş olarak son zamanlarda gerçekten a, b, c siyasi partisine ayrım etmeksizin hakikaten televizyonları açamıyorum, izleyemiyorum” diyen Uslu, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın başkanlarım bu siyaset son zamanlarda bu siyaset dili niye böyle haşinleşti. Bakın affınıza sığınıyorum, hakikaten bu ülke hepimizin bir bu kadar daha nüfusumuz olsa bize yeter. Bizimle uğraşan bir sürü yiğit insanlar, ülkeler var. Ben burada Adıyaman huzuru başkenti sayın divan bizde bu fırsatı sizleri hepinizi bir arada bulmuşken şu cümleyi söyleyeyim.

Gelin Türkiye’nin huzur kenti Adıyaman’ına bu sadece benim bir önerimdir, bir tavsiye niteliğinde söylüyorum. Değerli divan kıymetli milletvekilleri ya bir milat koyup artık şu ülkeyi ekonomi konuşmaya zamanın geldiğini unutmamız lazım. Ülkelerin zengin olması kurtuluşu, işsizliğin azalması, cari açığın önüne geçilmesinin yolu, üretim üretimimizi de dünyaya pazarlamaktan geçtiğinin ötesinde kim diyebilir ki biz ülkeyi şu yöntemle zengin edebiliriz.

Gelin bunu da sizleri de burada hep bir arada bulmuşken milat koyalım. Biz bundan sonra birbirimizle uğraşmayı bırakalım, ekonomiye odaklanalım. Bu ülkenin sorununu sayarsak üçü de ekonomidir; diyorum. Ekonomiyi konuşalım, ticareti konuşalım, pazarı konuşalım bu ülkeyi zengin edelim.”

BİNZET: 128 MİLYON DOLARI ARIYORUZ BİZ. NEREDE?

CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet ise, “128 milyon doları arıyoruz biz. Nerede?  Biz tam onu ararken Anadolu’nun esas sahibi Türkiye’nin esas sahibi Cumhuriyet Halk Partisi bizimle birlikte bu 128 doların peşine ekonomi masasıyla birlikte düştü.”dedi.

Ekonomide hukuki olarak bir adım atılamayacağını ileri süren Binzet, “Biz biliyoruz ki hukukun olmadığı yerde kanunların bir gecede, değiştiği bir yerde insanların benim param yarın bankada el konulur mu endişesi içindeyken ekonomi de bizim bir adım ileriye gitmemiz bizim hukuki olarak mümkün değil. Bu bağlamda tamda günündeyken ekonomi masası Adıyaman’ı ziyaret etti. Şimdi hep birlikte genel başkan yardımcılarımla milletvekillerimle bunların hem neden bu noktalara gelindiğini hem de çözüm önerilerini Cumhuriyet Halk Partisi’nin bakış açısıyla Türkiye’yi kuran partinin bakış açısıyla yeniden değerlendireceğiz.”ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.