Dolar 32,4687
%0.07
Euro 34,8256
%0.3
Altın 2.479,900
%0.72
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

KOLEKTİF İSTANBUL’DAN EĞLENCELİ, ENERJİK BİR ALBÜM: KISMET

  • İstanbul Gündemi
  • 25.04.2021 - 20:24

Anadolu ve Balkan müziğini hayranlık uyandırıcı sürprizlerle harmanlayan Kolektif İstanbul, 15’inci yılına “Kısmet” adlı albümle giriyor. Sahnedeki enerjisiyle ünlü grubun Ada Müzik etiketiyle yayınlanan beşinci stüdyo albümleri içinden geçtiğimiz zorlu süreçte dinleyiciye hoş bir nefes aldırıyor.

Kolektif İstanbul bu albümde yine gelenekselle moderni ideal oranlarda birleştirerek, farklı türlerden melodileri grubun kendine has sesinde buluşturmayı başarıyor. 13 parçadan oluşan “Kısmet”, albüme adını veren aynı adlı şarkıyla açılıyor. Dinleyiciyi Balkanlardan başlayarak Anadolu’ya devam eden bir seyahate çıkaran albüm alaturkadan Roman havalarına; tangodan rock’n roll’a uzanan bir macera sunuyor.

İstanbul Kolektif, müzik yolculuğuna günümüzde, Laniepce (saksafon) başta olmak üzere Aslı Doğan (vokal), Batuhan Baraç (davul), Ertan Şahin (suzafon), Tamer ve Talat Karaoğlu kardeşlerden (tuşlu çalgılar ve klarnet) oluşan altı kişilik kadrosuyla devam ediyor.

Kayıtlarını Kıvılcım Konca’nın gerçekleştirdiği “Kısmet”in master’ı Pieter Snapper imzalı. Kapak görselleri ise bir süredir İstanbul’da yaşayan Fransız illüstrasyon sanatçısı Benoit Hamet’nin özel bir işinden oluşuyor. Kolektif İstanbul, gülücükler toplamak için çıktığı yola “Kısmet” ile yeni bir kilometre taşı ekliyor.

Hande Yöremen - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.