Dolar 32,5617
%0.15
Euro 34,8950
%0.67
Altın 2.433,710
%0.04
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Kızılay Haftasında anlamlı yürüyüş

  • İstanbul Gündemi
  • 01.11.2021 - 18:21

31 Ekim Pazar günü saat 14:00’da Ümraniye’de bulunan Saat Kulesi’nde başlayan yürüyüş santral metro durağında son buldu.

Ümraniye Meydanı  pazar günü Kızılay haftasına özel düzenlenen yürüyüşüyle renklendi.  Aralarında AKP ilçe başkan yardımcısı, gençlik kolları başkanları, mahalle başkanları ve belediye meclisi üyeleri ile kadın kollarından temcilerin olduğu yürüyüşe ellerinde “Kızılay Haftası Kutlu Olsun” yazılı pankart ve bayraklarla yürüyen gönüllülerde eşlik etti.

Santral metro durağında son bulan yürüyüş sonrası Kızılay çadırının orada toplanılarak konuşma yapıldı.

İnsanların en hayırlısı, insanlara hayırlı olandır diyen bir Peygamber’in ümmetiyiz

Türk Kızılay Genel Sekreteri  Hüseyin Can “Kıymetli Belediye Başkan yardımcımız, siyasi partilerimizin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ümraniye Kızılay Şubemizin ana kademesi kadın kolları, gençlik kolları hepiniz Kızılay haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz Türkiye genelinde 81 il ve tüm ilçelerde 400’ü aşkın merkezde aynı gün ve saatte Kızılay haftası kutlamaları çerçevesinde  bir yürüyüş sergiledik. İnşallah iyilik hareketinin çınarı olan 153 yaşındaki bu kurumu bizden sonraki nesillere aktarmak için başlatmış olduğumuz bu hareketleri bu emaneti gelecek yavrularımız nesillerimiz daha ilerilere götürecekler. Bundan bir yıl önce 2020 yılının sonlarında yönetim kurulu olarak 2021 yılını ve ondan sonraki gönüllülük yılları olarak ilan ettik. Ve gerçekten özellikle son pandemi rahatsızlıkları ardından ülke genelindeki yangınlarda, sel felaketlerinde gördük ki gönüllüler çok önemli. Hedefimiz en kısa zamanda aktif 2 milyon gönüllüyü sahada görmek. Ve şuanda yakaladığımız nokta itibariyle 300 binler civarında aktif gönüllümüz var. Ve nereye gidersek gidelim mutlaka taşın altına elini sokan insanlar var.  İnsanların en hayırlısı, insanlara en yararlı olandır diyen bir Peygamber’in ümmeti olarak, bu nesil olarak herkesi bu gönüllülük hareketinde görüyoruz. Ve bu bizi kurum olarak fevkalade memnun ediyor.” dedi.

Can “ Etkinliklerimiz devam edecek”

Türk Kızılay Genel Sekreteri sözlerini “ 1943 yılından beri TBMM’de ki bakanlar kurulu kararı ile alınan karar çerçevesinde her yıl 29 Ekim 4 Kasım tarihleri Kızılay haftası olarak kutlanıyor.Bu yılda bir farkındalık olsun diye az evvel ifade ettiğim gibi 81 il ve bütün ilçelerimiz 400’ü aşkın şube ve temsilcilerimizin iştirakı ile bir etkinlik düzenledik. Bu hafta bu etkinliklerimiz devam edecek.” ifadeleriyle noktaladı.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Özdemir; “ Kızılay birçok iyiliğe önderlik eden bir kurum”

Daha sonra söz alan Ümraniye Belediye Başkan yardımcısı Mesut Özdemir “ Tüm Türkiye’de farkındalığın artırılması gayesiyle benzer etkinlikler yapılmakta.  Kızılay’ımızı bu aktiviterinden dolayı kutluyoruz. Kızılay’ımız herkesin malumu olduğu üzere yurt içinde ve yurt dışında birçok iyiliğe önderlik eden birçok iyiliği yapan değil birçok iyiliğe önderlik eden bir kurumdur” dedi.

ÖZDEMİR ;  “KAN ALAN OLMADAN EVVEL KAN VERİN”

 Özdemir  konuşmasını “ Bu kuruluşa herkes her bakımdan destek vermeli. Sağlam insanlarımızdan hasta ve ihtiyacı olan insanlara kan akışı buradan devam ediyor. Ben bu güzel kuruluşta emeği geçen gönül veren bütün kardeşlerimizi kutluyorum. Bütün kardeşlerimizi en yakın zamanda Kızılay’la irtibata geçmeye davet ediyorum. İster gönüllü olarak isterse kan vererek geçin. Bir gün belki hasta olacaksınız, kan alan olacaksınız. Ama kan alan olmadan evvel kan verin ki bu kanlar size daha isabetli şekilde ulaşabilsin. Ben teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olsun. İyi varlar.” diyerek sonlandırdı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.