Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Kış hamilelerine öneriler

  • İstanbul Gündemi
  • 03.11.2021 - 07:30

  Diyabet, tansiyon ve astım gibi kronik rahatsızlıkları bulunan anne adaylarının kış mevsiminde viral enfeksiyonlara yakalanmamak adına almaları gereken tedbirler oldukça önem arz ediyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Pabuçcu gebelerin doğal yiyecekler tüketmesi gerektiğini dile getirerek gribal enfeksiyonlara yakalanmamak adına tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

 Mevsim geçişleri sırasında tehlikelerden korunmak amacıyla gereken tedbirleri almak, sağlıklı bir gebelik süreci geçirmek adına büyük önem arz ediyor. Anne adaylarının, bebeği etkileyecek beslenme, giyim, gribal hastalıklar ve ilaç kullanımı konularında hassas olmaları gerektiğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Pabuçcu ‘’Kış mevsiminin hamileler açısından olumlu tarafları olduğu kadar dikkat edilmesi gereken bir mevsim. Özellikle gerekli vitaminlerin doğal yollar ile alınması ve sağlıklı beslenme düzeni anne -bebek sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Anne adaylarının vücut bağışıklığını arttırmaları için hareket etmeleri gerekiyor. Her gün 30 dakika tempolu yürüyüş yapmak, vücudu enfeksiyonlara karşı daha güçlü tutuyor. Ancak, bu yürüyüşlerin özellikle Kovid-19 sürecinde, kalabalık olmayan ve açık havada yapılması gerekiyor’’ şeklinde ifadeler kullandı.

İşte Papuçcu tarafından anne adaylarına tavsiye edilenler

Dengeli Beslenmek

Kış mevsimlerinde anne adayları bağışıklık sistemini destekleyecek turunçgiller, A-C vitaminleri, bitkiler, taze meyve ve sebzelerden tüketmeli. Aynı zamanda kabak, karnabahar, ıspanak gibi oldukça faydalı olacaktır.

Enfeksiyon Riskine Karşı Önlem Almak

 Kış mevsiminin korkulu rüyası solunum yolu enfeksiyonlarına karşı dikkatli olunmalı, yakalanıldığı takdirde direk doktora başvurulmalı. Ayrıca anne adayları kalabalıktan uzak durarak bol bol istirahat etmeli.

 Bitki Çayları Dikkatli Tüketilmeli

  Bitki çayları dozunda tüketilmeli. Ihlamur, rezene, kuşburnu gibi çaylar aşırı olmamak kaydıyla içilebilir

Spor Yapmak

Hava şartlarından dolayı anne adaylarının hareketleri kısıtlanıyor fakat spor yapmak doğumu kolaylaştırıyor ve hormon seviyelerinin artırıyor. Evde yapılacak 30 dakikalık egzersizler hamilelik sürecince oldukça faydalı. Gebeliğin ilk üç ayının ardından hafif tempolu yürüyüşler yapılabilir

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.