Dolar 32,5108
%0.07
Euro 34,8706
%-0.29
Altın 2.451,680
%0.63
Bist-100 9.893,00
%1.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

‘KİRAZLITEPE MAHALLESİ’NDEKİ EYLEMLER HUKUK TANIMAZ BİR HAL ALDI!’

  • İstanbul Gündemi
  • 25.09.2020 - 12:40

Üsküdar ilçesinin mahallelerinden Kirazlıtepe, imar problemleriyle boğuşmaya devam ediyor. Daha önce 2015 yılında Kentsel Dönüşüm, sonrasında ise Avrupa’nın en büyük camisi olan Çamlıca Cami’nin Özel Proje Alanı ilan edilen mahallede ev sahipleri, belediye ve bakanlıkların uygulamaları yüzünden perişan oldu.

 

Üsküdar Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü eylemlerin iyice hukuk tanımaz bir hal aldığını belirten Avukat Onur Cingil, halktan zorla tapularını alan fakat onlarla bir sözleşme dahi yapmayan Bakanlık ve Belediye’nin bir an önce son kalan hak sahiplerin çıkarmak, evlerini tahliye etmek ve yıkmak için insanlık dışı faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti. Hak sahiplerine tahliye ve yıkım kararı gönderen Üsküdar Belediyesi‘ne açtıkları davada yürütmenin durdurulması kararları verilmesine rağmen, belediyenin insani ihtiyaç olan elektrik, su ve doğalgazı keserek hukuksuz bir şekilde zorla insanların evden çıkması sağlamaya çalıştığını söyledi.

 

‘HALK HAKKINI İSTEMEYE DEVAM EDECEKTİR’

 

Hak sahibi Nazmi Çabuk isimli yurttaşın elektriğinin 48 saat hukuksuz bir şekilde kesildiğini, kararlara rağmen Üsküdar Belediyesi’nin elektriğin açılması için yazı yazmadığı gibi hak sahibi tarafından verilen dilekçeye de,  ne karar olursa olsun elektriğin açılması yönünde bir talimatları olmayacağını bizzat Kentsel Dönüşüm Müdürü Bayram Kaya tarafından hak sahibine dile getirildiğini ifade eden Cingil, “Bu zulme karşı son ana kadar halk 'hakkını' istemeye devem edecektir” diyerek tepki gösterdi. Kirazlıtepe Mahallesi’nin işgal edilmiş Filistin’i andırdığını ve Üsküdar Belediyesi’nin çevik kuvvetlerle enerji kesmeye devam ettiğini söyleyen Avukat Onur Cingil, “Üsküdar Belediyesi, hukuki bir sözleşme ile kendini güvence altına almak isteyen halkın evlerini korkuyla, zulümle zorla almak istemektedir” dedi.

 

Selvi Sarıtaç - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.