Dolar 32,4898
%-0.15
Euro 34,9653
%0.39
Altın 2.435,270
%0.5
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

KİPTAŞ'TAN ÜMRANİYE'YE 'KENTSEL DÖNÜŞÜM' ELİ

  • İstanbul Gündemi
  • 05.06.2021 - 09:36

Pandemi koşulları çerçevesinde yapılan toplantıya; CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı İbrahim Can Kıran, Ümraniye İlçe Başkanı Mustafa Özer, CHP İBB Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Sacit Eyüboğlu, CHP İBB Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Filiz Öztürk Çelik, İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul İmar A.Ş. Genel Müdürü Onur Soytürk, İBB Şehir Planlama Müdürü Fatih Doğan ile muhtarlarında katılımıyla birlikte çok sayıda vatandaş salonda yerlerini aldı.

SACİT EYÜBOĞLU: ‘SİYASET ÜSTÜ BİR ANLAYIŞLA KENTSEL DÖNÜŞÜM HUSUSU İÇİN BULUŞTUK’

Konuşmasını ilk gerçekleştiren ve toplantının yol haritası ile düzenlenmesinin nedenlerini sıralayan CHP İBB Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Sacit Eyüboğlu: “Bütün meclis üyesi arkadaşlarımız ve büyükşehir belediyesi yetkililerimizle hiç siyasi parti gözetmeksizin, siyaset üstü bir anlayışla uzun süredir üzerinde çalıştığımız kentsel dönüşüm hususunda bugün vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Ümraniye vatandaşlarımız kafalarına takılmış imarla ilgili tüm sorularına ve sorunlarına bu toplantıda cevap alabilirler. Büyükşehir Belediyesi yetkililerimiz vatandaşlarımızın kafalarındaki tüm sorulara içtenlikle cevap verecektir” dedi. Ayrıca konuşan İBB Meclis Üyesi Av. Filiz Öztürk Çelik, yaptığı açılış konuşmasında amaçlarının öncelikli olarak vatandaşın bilgilendirilmesi ve imar hususunda hak ve hukuklarına sahip çıkılması olduğunu söyledi.

FATİH DOĞAN: ‘KONUYU BU SENİNİN NİSAN AYINDA İBB MECLİSİNE İLETTİK’

Katılımcılar içinde ağırlıklı olarak Hekimbaşı, Kazım Karabekir, Topağacı, Dumlupınar, Elmalıkent ve İnkılap Mahallesi sakinleri oldu. Soru cevap usulü düzenlenen toplantıya üç konuşmacıdan biri olarak katılan İBB Şehir Planlama Müdürü Fatih Doğan, kendini tanıtarak başladığı konuşmasında:  “Bölgenin bilindiği gibi 1/5000 nazım imar planı ve arkasından da 1/1000 ölçekli nazım uygulama imar planları yapılmıştı 2017 senesinden başlayarak burada hızlı bir dönüşüm gerçekleştirmek için yapı stoğunu hızlıca değiştirebilmek için aslında mevzuatımızda yeri olmayan bir anahtar yerleşim paftası dediğimiz bir yöntem kullanılmıştır. Maalesef bizim mevzuatımız hayatın gerisinde kalabiliyor. 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planının anahtar paftası açılan davayla iptal edildi. İlçe belediyede bunun üzerine anahtar paftanın bire bir aynısı şeklinde bir plan sunuldu. İBB’ye bizde bunu bu senenin Nisan ayında İBB meclisine ilettik. Planda dönüşümü destekleyici kararlar var. Belli bir miktar alanın bildiğini gibi donatı alanları okul, kreş ve benzeri alanları gibi vesaire sosyal alt yapı alanları eksik. Bu alanları elde etmek için bir miktar kesinti yapılarak bu ortak kullanılacak alanları üretmeye dönük ve aynı zamanda yapı stoğunu da yenilemeye dönük kararlar var” diye konuştu.

TAYFUN KAHRAMAN: ‘AMACIMIZ BU ALANDAKİ ÇÖZÜME İLİŞKİN ÖNGÖRÜLERİNİZİ TESPİT ETMEK’

Ardından konuşan İstanbul İmar A.Ş. Genel Müdürü Onur Soytürk ise: “Kentsel dönüşümle ilgili imar planlarının iptal edilmesi ve yeni imar planı çalışmalarının akıbetinin belirlenmesi gerekiyor. Az önce Fatih Bey’inde izah ettiği gibi konu meclise intikal etmiş durumda onayın ardından imar planları askıya asılacak ve yürürlüğe girdiği andan itibarense kentsel dönüşüm stardı verilecek” dedi. Son olarak konuşan İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman: “Arkadaşlarım da izah etti, bugünkü amacımız sizlerin bu alandaki çözüme ilişkin öngörülerinizi tespit etmek ve bunlar üzerinden de çalışmalar yapmaya devam etmek” diye konuştu. Ardından soru cevap kısmına geçildi ve yaklaşık iki saat süren toplantının en çok merak edilen konuları arasında 2B alanlarına ilişkin imar sorunları yer aldı. Toplantı süresince zaman zaman tansiyon çıksa da program olaysız sona erdi.  

GÖKSENİN AKTAŞ - İSTANBUL GÜNDEMİ 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.