Dolar 32,4662
%-0.06
Euro 34,8024
%-0.48
Altın 2.440,740
%0.19
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

KILIÇDAROĞLU ANKARA’DA KADINLARA SESLENDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 05.12.2020 - 13:30

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından düzenlenen ‘Yaşamhak Projesi’nin tanıtımı yapıldı. Türkiye’de kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 86’ıncı yıldönümünde ve aynı zamanda 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde hayata geçirilen projenin tanıtımı Ankara’da gerçekleşti.

Tanıtıma katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu kadınlara seslenerek “İki şey istiyorum. Bir, siyasi partiler yasasında cinsiyet kotası istiyorum diyeceksiniz. Siyasette söz sahibi olmak istiyorum diyeceksiniz. İki, 21. yüzyılın Türkiye’sinde yoksulluğu yaşamak istemiyoruz diyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

 

“Bütün kadın kardeşlerimden bir beklentim var. Ben sizin hakkınızı savunuyorum. Siyasette daha çok görünür olmanızı istiyorum. İlk şey siyasi partiler yasasının değişmesi için çaba harcamaktır. Diyeceksiniz ki, ister Hakkari’de, ister Edirne’de olun, siyasi partiler yasasına cinsiyet kotasını getiren partiye biz oy vereceğiz. Karşı çıkan partiye de hep beraber karşı duracağız. Gücünüzün farkında olun, olağanüstü bir gücünüz var. Kadınlar birleştikleri takdirde istedikleri her şeyi siyasi otoriteye kabul ettirebilirler.”

“YOKSULLUĞU TEŞHİR ETMEK İNSANİ DEĞİL”

“Kadın yoksulluğu ile mücadele etmek de bir hak. Yoksulluk derinden aileleri vuruyorsa bunun mücadelesini de vermek lazım. Yoksulluğu görmek istiyorsanız o kuyruğa bakacaksınız. Yüzde 99’u kadınlar. Bunu da aşmamız lazım. Hiç kimsenin yoksulluğu teşhir edilmemeli. Onların yoksulluğunu teşhir etmek insani değil. İki şey istiyorum. Bir, siyasi partiler yasasında cinsiyet kotası istiyorum diyeceksiniz. Siyasette söz sahibi olmak istiyorum diyeceksiniz. Kabul etmeyenlere asla oy vermeyeceğiz diye sokaklara çıkacaksınız yeri geldiğinde, yeri geldiğinde toplantılarda söyleyeceksiniz. İki, 21. yüzyılın Türkiye’sinde yoksulluğu yaşamak istemiyoruz diyeceksiniz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.