Dolar 32,4485
%-0.08
Euro 34,7187
%-0.04
Altın 2.499,020
%0.58
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Kerem Kınık’tan Afganistan’a destek çağrısı!

  • İstanbul Gündemi
  • 08.02.2022 - 16:37

Türk Kızılay, kuraklıklar, ekonomik zorluklar ve çatışmaların etkileriyle gıda, temiz su, sağlık, barınma gibi temel ihtiyaçlara ulaşmada zorluk yaşayan Afganistan’da 1995 yılından bu yana ihtiyacı olana fonlar ve bağışlarla destek oluyor.

“Afganistan ölüme sürükleniyor”

Afganistan’da yaşanan insani krizin Somali, Suriye ve Yemen’deki gibi büyük insanlık dramlarını geride bırakarak dünyada ilk sıraya yerleştiğini vurgulayan Dr. Kerem Kınık, “Ülkedeki su kuyularının yarısı kurumuş durumda. Ortalama hane borcu, aylık ortalama gelirin 4 katından fazlaya çıkmış. 2012’den bu güne 2.7 milyonu ülke içinde olmak üzere 9.2 milyon Afgan ise yerlerinden edildi. Birleşmiş Milletler 5 Milyar Dolarlık tarihinin en geniş bütçeli yardım çağrısına çıktı. Taahhüt olsa da fiili katkı çok düşük miktarda bulunuyor. Dış destek olmadan ise Afganistan ölüme sürükleniyor” diye konuştu.

“Dayanışmanın gücünü göstermeliyiz”

Türkiye’den dost ülke Afganistan’a yardımların zamanın her döneminde olduğunu söyleyen Kızılay Başkanı Kınık, “Bugün ülkenin çok büyük bir kısmında açlık, yoksulluk, eğitim, sağlık, beslenme, barınma, temiz içme suyuna erişim gibi çok ciddi sorunlar var. Bu yılın ortalarına kadar bu insanlık krizini dindiremezsek, soğutamazsak bu ateşi, kesinlikle bir göç dalgası olarak bize dönecek. Buna karşı ise hep birlikte 2011’de Somali’ye yaptığımız gibi dayanışmanın gücünü göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.