Dolar 32,4672
%0.46
Euro 35,0825
%0.05
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Kerem Bürsin 'Senaryolarda güçlü kadınları hep yine bir adam kurtarıyor'

  • İstanbul Gündemi
  • 21.01.2022 - 14:46

Babasının oyunculuk yapmak istediğinde “Tamamen kendi ayakların üzerinde duracaksın” dediğini anlatan Bürsin, kariyerinin en başlarında şoförlükten tuvalet temizliğine, garsonluktan sosyal medyaya farklı pek çok farklı işte çalıştığını söyledi.

“360 derece yapılacak çok iş var”

2015’ten bu yana Birleşmiş Milletler’in toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik “HeForShe” isimli hareketine destek veren Kerem Bürsin, “1,5 senedir de bu oluşumun stratejisini konuşuyoruz. Son olarak “Ben değilsem kim?” kampanyasını başlattım” dedi.  Sektörü bu bakımından değerlendiren oyuncu, “Kamera önünde, yapım aşamasında, kamera arkasında… 360 derece yapılacak çok iş var. Senaryolardan başlayalım. Kahraman konseptimiz hala çok ataerkil bir yerden. Benim okuduğum senaryolarda ayaklarının üzerinde duran güçlü kadınlar var ama bir şekilde onları yine bir adam kurtarıyor. Bu bir sıkıntı” diye konuştu.

“Kamera arkasında çok az kadın var”

Bunun global bir sorun olduğunu belirten Bürsin, “Kamera arkasında çok az kadın görüyoruz. Ben bugüne kadar 6-7 dizi setinde bulundum. İlk kez son setimde bir kamera asistanı kadındı. Bir kez bir kadın görüntü yönetmeni, bir kez de kadın yönetmenle çalıştım” şeklinde sözlerini sürdürdü. “DNA’mıza kazınmış bir sistem, bazı şeyleri farkına olmayan çok insan var” diyen Bürsin, gerektiğinde senaristlerle, yönetmenle konuşup onları ikna etmeye çalıştığını anlattı.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.