Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Kemal Pursah; ‘Gazilerimiz Onurumuz, Gururumuzdur’

  • İstanbul Gündemi
  • 19.09.2021 - 11:23

Programa; Sarıkamış Parsları Derneği Başkanı Kemal Pursah ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İYİ Parti Ümraniye İlçe Başkanı Yüksel Karaçam ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten, önceki dönem CHP Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Sevgi Dereli, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda gazi ve gazi yakını katıldı.

‘GAZİLERİMİZ ŞEHİT OLMAYI BİR ONUR, GURUR KAYNAĞI SAYMIŞTIR’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda mehteran gösterimi gerçekleşti. Ardından açılış konuşmasını yapan Sarıkamış Parsları Derneği Başkanı Kemal Pursah, ‘Milletimizin şanlı tarihi boyunca tüm zorluklara karşı hür ve bağımsızlık yaşamıştır’ diyerek başladığı konuşmasında günün anlam ve önemine dair konulara değindi. Pursah; “Milletimizin şanlı tarihi boyunca tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı bilen aziz milletimiz bu uğurda şehit ve gazi olmayı bir onur ve gurur kaynağı saymıştır ve bu fedakarlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal ve gazilik unvanı verilmiştir ve 19 Eylül o günden sonra gaziler günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Ülkemizin her karış toprağında, vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında gazilerimiz onurumuz, gururumuzdur. Gaziler günü kutlu olsun” dedi.

‘BİR SALGIN HASTALIKLA MÜCADELE EDEN KAHRAMAN SAĞLIK ORDUMUZ VAR’

“Cephelerin adı değişir Malazgirt olur. Dumlupınar olur, Sakarya olur” diyen Kemal Pursah, şehitlik makamının ise herkese nasip olamayacağını söyleyerek; “Gazi; vatan için millet için devlet için elini, kolunu, ayağını veren bunun için bir an olsun gözünü kırpmayan bir kahramandır. Aramızda gazilerimiz var! Vatanını, milletini seven yalnızca asker-polis değildir. Bir salgın hastalıkla mücadele eden kahraman sağlık ordumuz var. Dur durak bilmeden gece gündüz demeden acıkmadan, susamadan fedakarca uyumadan görev yaptı onlar. Yapmaya da devam ediyorlar. Şu anda da aramızda o fedakar arkadaşlarımızdan var. Hiçbir parsımız bu hastalıktan müzdarip olmasını istemeyiz. Biliyorsunuz ki uzun zaman sonra bir araya gelebildik. Tedbirlerimizi elden bırakmayalım. Şu anda karantinada olup aramıza katılamayan birçok parsımız var. Hepsine geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, sağlıklı günlerde tekrar birlikte olmayı ümit ediyorum”

Tuğçe HUY / Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.