Dolar 32,5795
%0.29
Euro 35,0103
%0.11
Altın 2.460,230
%0.99
Bist-100 9.901,00
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Kazım Gülmez: “Kimse partimin iktidara giden yoluna taş koyamaz”

  • İstanbul Gündemi
  • 24.10.2021 - 22:37

Kazım Gülmez partisinin de günden güne oy kaybetmesine neden olan kişi veya kişilerin araştırılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

CHP Bakırköy İlçe Örgütü, pandemi sonrası ilk örgüt toplantısını gerçekleştirdi. “3600 Ek Gösterge, Eş Güdümlü Örgütsel Çalışmalar, Öbek Örgütlenmesi, Saha Çalışma Planı ve İktidara Hazırlık” gündemli toplantıya katılan Kazım Gülmez’in, pandemı sonrası ilk kez bir araya gelen ilçe örgütünün konuşması gereken ilk şeyin iktidara giden yolun geçtiği Bakırköy’ün gidişatını konuşmak olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç’le birlikte, bazı meclis üyelerinin de katıldığı gözlenen toplantının ertesinde, Şenlikköy Delegesi Kazım Gülmez’in toplantıda yaptığı konuşmanın yankıları kamuoyuna düştü.

2014 yılında yaklaşık yüzde 70 oy oranıyla göreve gelen Başkan Kerimoğlu’nun ikinci kez aday gösterildiği 2019 seçimlerinde CHP’nin oyunun yüzde 56’ya düşmesiyle ilgili hiç bir araştırmanın yapılmadığı dile getirilirken, gün geçtikçe tepkilerin artmasına rağmen hala daha halkın sesine kulak verilmediği de dillendirildi.

Asıl konuşulması gerekenin ilçe özelinde CHP’nin gidişatı olduğunu vurgulayan Gülmez, ilçe halkından duyduğu cümlelerden ve yolsuzluk şikayetlerinden rahatsızlığını belirterek, kişilerin yaptığı hataların partisine mal edilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

İlçenin bütünü olmak üzere özellikle mahallelerindeki oto galerileri, Beyrut Restorant, Yağcıoğlu Pastanesi, Kahve Dünyası gibi pek çok işletmenin ruhsata aykırı olarak yapılandırıldığını, konuyla ilgili gerekli şikayetlerin İBB’ye yaptığını ve cevap olarak da konuyla ilgili ve yetkili birimin Bakırköy Belediyesi olduğu cevabını aldığı öğrenilen Gülmez’in, gerekli tespit tutanaklarını belediyeye gönderdiği halde imara aykırı yapılaşmaların sürdüğü ve bununda ‘rüşvet’ gibi çirkin söylemlerle dile getirildiği belirtildi.

Konuyla ilgili görüş sorduğumuz dönemin İBB Teftiş Kurulu Müfettişi Şenlikköy Delegesi Kazım Gülmez, ilçelerinde TCK’nın 184. Maddesine aykırı işlemler yapıldığını, işlemlerin yapılmasıyla alakalı söylemlerin partisi CHP’ye zarar verdiğini, iktidara gidilen yolda bu tür söylemlerin oylarını düşürdüğünü belirterek, İmar Müdürlüğü ile bağlı olduğu başkanlığın buna göz yumduğunun dillendirildiğini ve tüm bunların araştırılması için Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Gülmez, “Kimse benim partimin iktidara giden yoluna taş koyamaz” dedi.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.