Dolar 32,5949
%0.37
Euro 34,7863
%0.16
Altın 2.498,160
%0.55
Bist-100 9.461,00
%-0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Karslı: Türkiye’de siyaset ölmüştür ruhuna el Fatiha

  • İstanbul Gündemi
  • 21.06.2021 - 01:19

Merkez Partisi İstanbul il Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Demokrasi İttifakı’ konulu kahvaltılı toplantıda sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Beylikdüzü’nde gerçekleşen programda konuşan Merkez Partisi İstanbul İl Başkanı Murat KIŞ İstanbul’da 39 ilçenin 29’unda ilçe kongrelerinin tamamlandığını, İstanbul İl Kongresi’nin de 4 Ekim’de gerçekleştiğini belirterek seçime hazır hale geldiklerini söyledi. Prof. Dr. Abdurrahim Karslı tarafından Ankara’da başlatılan Demokrasi İttifakı’nın toplum nezdinde ciddi anlamda bir karşılık bulduğunu kaydetti. Kış, ‘‘Hiç kimseyi ayırt etmeden, ötekileştirmeden ve kutuplaştırmadan ortak bir payda da buluşmak için Demokrasi İttifakı’nı İstanbul’da da başlamış olduk.’’ dedi.

KARSLI: ‘‘MUHALEFET KONUŞMUYOR SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ KONUŞUYOR’’

Daha sonra kürsüye gelen Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, ‘Selamünaleyküm’ diyerek misafirleri selamladı. Türkiye’de siyasetin battığını belirten Karslı, ‘‘Maalesef ben de bir siyasetçi olarak Türkiye’deki siyaseti batırdık, Türkiye’de siyaset bitti. Türkiye’de siyaset ölmüştür ruhuna Fatiha; çünkü Türkiye’de siyaset artık çözüm üretmiyor. Kaç günden beri siyaset arenası görüyorsunuz. Muhalefet konuşmuyor artık suç örgütü lideri konuşuyor ve bütün Türkiye dinliyor.’’ diye konuştu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolarda dile getirdiği iddiaların Türkiye’de en çok konuşulan konu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, ‘‘Türkiye kaç gündür bir suç örgütünün liderinin ifşaatlarını konuşuyor. Neyi konuşuyor peki; uluslararası esrar eroin kaçakçılığını, uluslararası silah ticaretini, uluslararası kaçak akaryakıt ticaretini, bir mala nasıl çökülür onu konuşuyor. Yurtdışına bir insan nasıl çıkarılır sonra nasıl arama kararı çıkarılır, basının bazı işlere nasıl aracılık yaptığını konuşuyor.’’ şeklinde konuştu.

‘‘TÜRKİYE’DE SİYASET ÇÖZÜMÜ DEĞİL ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ KONUŞUYOR’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefeti kastederek söylediği ‘açları da muhalefet doyursun’ sözlerine atıfta bulunan Karslı, ‘‘Türkiye’de siyaset yıllardır çözüm üretmiyor artık. Türkiye’de siyaset çözümü değil çözümsüzlüğü konuşuyor, dolayısıyla Türkiye’de siyaset bitti.’’ dedi.

‘‘35 BİN HÂKİM VE SAVCI YETİŞTİRDİM, ÜZÜLÜP KAHROLUYORUM’’

İktidar ve muhalefet partilerini eleştiren Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Peker iddialarını araştırılması yönünde TBMM’de bulunan hiçbir siyasi partinin girişimde bulunmadığını kaydetti. Karslı, ‘‘Meclis’te olan partiler uluslararası suç iddialarını araştırmıyorlar araştırsalar istisnasız her birine ucu dokunacak. Mafya çıkıp bunlara ne diyor haşa Allah mısınız lan 35 yıldır beni kullandınız diyor. Her türlü çirkin işinizi bana yaptırdınız şimdi beni kenara koydunuz biz bir aileyiz ailenin ez kirlisi benim diyor. Sizin yaptığınız Gayretullah’a dokundu diyor bir siyasetçi olarak ben demiyorum mafya diyor. İstanbul Üniversite Hukuk Fakültesi’nde 35 yıl ders anlattım her yıl 1000 tane olmak üzere bu memlekette 35 bin tane hâkim ve savcı yetiştirdim şimdi üzülüyor ve kahroluyorum; Türkiye’de bir savcı ya da hâkim çıkıp da ‘gel buraya bu iddiaları araştıralım’ demiyor. Bizim savcı ve hakimlerimiz de duyma özürlü olmuş duymuyorlar. Bu memlekette suç milletin değil işlerin bu noktaya getiren siyasetçiler, aydınlar ile savcılar ve hakimlerdir. Bu üçü vazifesini yapmadığı için millet şaşkın ördek gibi oradan oraya sürüklenip duruyor. Ama bu memlekette hâkim ve savcılar Abdurrahim Karslı’nın yazdığı her tweeti takip ediyor ve sabahleyin erkenden eve geliyor, şu gün attığınız tweet hakkında dava açıldı ifade vermeniz gerekiyor diyor.’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.