Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

KARAMOLLAOĞLU’NDAN İMAMOĞLU’NA TEBRİK ZİYARETİ

  • İstanbul Gündemi
  • 20.07.2019 - 15:21

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cuma namazını, SP lideri Temel Karamollaoğlu ile birlikte Şehzadebaşı Camii‘nde kıldı. Karamollaoğlu, namaz sonrasında İBB binasına geçerek İmamoğlu‘na tebrik ziyaretinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cuma namazını, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile birlikte, Saraçhane‘deki tarihi Şehzadebaşı Camii‘nde kıldı. İmamoğlu, Karamollaoğlu ve SP İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim‘i cami girişinde karşıladı. Camiye giriş ve çıkışlarında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan ikili, daha sonra İBB binasına geçti. Karamollaoğlu, İBB Şeref Defterine, 'Demokrasiler, halkın iradesinin tecelli ettiği sistemlerdir. Bu şartlarda İstanbul halkının iradesi tecelli etmiş ve Sayın Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilmiştir. Kendisine bu görevinde başarılar diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum' satırlarını yazdı.

KARAMOLLAOĞLU: 'CENAB-I HAK BAŞARILAR İHSAN ETSİN'
İmamoğlu, Karamollaoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra İBB Başkanı‘nın makam odasına geçti. İmamoğlu‘nu, 23 Haziran seçimlerini kazanmasından dolayı tebrik eden Karamollaoğlu, 'Biraz koşturmaca oldu bu ziyaretimiz ama fazla gecikmeyi arzu etmediğimiz için, makamınızda ziyaret edip tebrik etmek istedik. Başarı dileklerimizi iletelim. Hakikaten önemli bir görev üstlendiniz. Cenab-ı Hak, muvaffakiyetler, başarılar ihsan etsin. İstanbul halkı da iradesini ortaya koydu, ‘Görev sizin‘ dedi. Bundan sonra görev size düşüyor. İnşallah en güzel hizmetleri icra edersiniz, halkı hep memnun edersiniz' dedi.

İMAMOĞLU: 'PAYLAŞTIKÇA KOLAY OLACAK'
İmamoğlu da Karamollaoğlu ve heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, 'Ziyaretiniz bizi onurlandırdı. İnşallah Allah mahcup etmesin güzel bir hizmet veririz İstanbul‘umuza, 16 milyon insana. Böyle değerli bir şehre hizmet etmek büyük bir onur, büyük bir sorumluluk. Sorumluluğumuzun ve bu yoldaki çabamızı insanlarla paylaştığımızda kolaylaşacağını da biliyoruz. Bu yolda inşallah güzel bir dönemi İstanbul‘a hep birlikte yaşatırız' diye konuştu. 
İmamoğlu, Karamollaoğlu‘na İstanbul temalı çini tablo, SP Genel Başkanı da İBB Başkanı‘na dolma kalem hediye etti. Ziyaretin kalan bölümü basına kapalı gerçekleştirildi.

İMAMOĞLU: 'CENTİLMENLİĞİN SAĞLANMASINDA KATKILARI OLDU'
İmamoğlu ve Karamollaoğlu, görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. Karamollaoğlu‘nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu şunları dedi: 
'İstanbul‘da mühim bir seçim sınavı verdik milletçe. Elbette seçimlerde yarıştık ama yarışmanın ötesinde ortaya koydukları felsefe ve anlayış bence demokrasiye büyük katkı sunan ve gerçekten özellikle yakın tarihte bu seçimde eğer demokrasi kahramanları varsa, benim nezdimde birisi de Sayın Genel Başkan Temel Karamollaoğlu‘dur. Bu manada demokrasi adına, ben, şahsen kendilerine minnet duygularımı ve teşekkürlerimi sunmak isterim. Zira seçimler bir irade ortaya koyar ve görevi teslim alır, görevinizi yaparsınız. Ama oradaki centilmenlik ya da millet iradesine olan saygı duruşu çok değerlidir. Bunun sağlanmasına da büyük katkı sunmuşlardır. Bundan sonra bize düşen vazife, siyasi parti bakmaksızın, insanların yaşamına tercihine bakmaksızın herkese, 16 milyon insana İstanbul‘da hizmet etmektir. Bu yönüyle de kendilerinin ve siyasi parti teşkilatlarının İstanbul‘daki mensupları ile her hususta diyalog içinde olacağımızı, her hususta İstanbul‘a hizmet üretme adına herkesten faydalanacağımızı huzurlarınızda belirtmek isterim. Tekrar gelip bizi tebrik ettiler çok teşekkür ediyorum. Onur duydum.'

KARAMOLLAOĞLU: '16 MİLYONUN BELEDİYE BAŞKANI'
İstanbul seçimlerinin yenilenmesinin isabet olduğunu belirten Karamollaoğlu da şunları söyledi: 'Her konuda yeri geldiği zaman kendisine ikazlarda, yeri geldiği zaman tavsiyelerde bulunmak elbette bizim görevimiz. Ama kendisinin seçim süresince, 2 seçim için de söylüyorum, yaklaşım tarzı, kucaklayıcı üslubu bu seçimlerde başarılı olmasının önemli sebeplerinden birisidir diye düşünüyorum. Ümit ediyorum ki, kendisinin de ifade ettiği gibi, seçimlerden sonra da aynı üslubu devam ettirir. Artık kendisine sadece oy verenlerin değil, 16 milyonluk İstanbullunun tamamının belediye başkanıdır ve güzel çalışmalar ortaya koyar. Ben elbette birtakım sıkıntılarının olduğunu da tahmin ediyorum. Belediye meclisinde çoğunluğunun olmaması, iktidarda bulunan bir belediye başkanı için zaman zaman sıkıntılara vesile olabilir. Ama ben belediye başkanlarının, belediye meclisinin de ister iktidar yanlısı ister muhalefette olsun, sağduyu ile hareket edeceklerini, şahısları değil İstanbul‘u düşünerek kendi fikirlerini ortaya koyacaklarını ümit ediyorum.'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.