Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

KAPALI MEKANLARDA DİJİTAL DENETİM KOLAYLIĞI

  • İstanbul Gündemi
  • 11.08.2020 - 13:14

Pandeminin hayatımıza getirdiği en önemli değişiklik sosyal mesafeli yaşam oldu. Sosyalleşme mekanlarından iş yerlerine, alışveriş merkezlerinden eğitim kurumlarına kadar gidilebilecek her noktada belli bir mesafeye ve insan yoğunluğuna dikkat etmek artık kaçınılmaz bir zorunluluk.

Bilim Kurulu açıkladı

Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu’nca hazırlanan COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde 31 Ağustos’ta açılacak okullarda alınacak önlemlerin yayınlanması da eğitim sektörünü teknolojik çözüm arayışına soktu. Bilim Kurulu’nun yayınladığı rehbere göre okullarda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılacak, içeriye alınması gereken kişi sayısı buna göre düzenlenecek.

Gerçek zamanlı analiz

İşte bu noktada ihtiyaç duyulan çözüm, Sensormatic Ar-Ge ekibinden geldi. Türkiye’de ilk kez geliştirilen ‘Yoğunluk Ölçüm Çözümü’ kapsamında üç boyutlu kameralar ve ışın (beam) sensörlerinin kullanılmasıyla, alanlardaki yoğunluk oranı kolayca belirleniyor ve yoğunluğun artması durumunda girişlerin kısıtlanması sağlanıyor. Çözüm içeride kaç kişi olduğu, kaç kişinin içeriye girebileceği ve ideal yoğunluğa ulaşıldığında yeniden giriş için beklenmesi gereken süre bilgilerini de giriş noktalarına konumlandırılan ekranlar aracılığıyla görsel ve işitsel olarak sunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.