Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Kağıthane’de ‘Mesleki Eğitim Şöleni’

  • İstanbul Gündemi
  • 13.05.2022 - 14:07

Gültepe Şehit Cihan Erat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde öğrencilere yönelik gerçekleştirilen şölene; Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ufuk Dilekçi de katıldı.

Öğrenciler okullar hakkında bilgiler alıyor

Şölende, ilçedeki ortaokullarda öğrenim gören 8. sınıf öğrencilerine mesleki ve teknik Anadolu liselerini tanıtmak ve öğrencilerin bu okullarda bulunan alan ve dalları tanımalarını, bu alanlarda yapılan çalışmaları görerek okullar hakkında bilgi sahibi olmalarını ve mesleki ve teknik lise öğrencileriyle kaynaşmalarını sağlamak amaçlandı. Bahçedeki çadırlarda ilçedeki meslek liseleri ve bu okullardaki meslek alanlarının tanıtımları yapılırken, katılımcılar stantları ziyaret edebiliyor, sergilenen ürünleri inceleyebiliyor. Katılımcılar, liselerin hazırladığı tanıtım videolarını, Mesleki Eğitim Merkezi Programı ve Sosyal Ekonomik Uyum projesi tanıtımlarını sinevizyondan takip edebiliyor.

“İstihdam ve üretim odaklı çalışmalar devam ediyor”

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Özellikle ortaokul son sınıfa giden öğrencilerimiz için de mesleki ve teknik Anadolu liseleri tanıtım programındayız. Çocuklarımız ortaokul son sınıfta bir tercihte bulunacak. Gerek Anadolu lisesi gerek mesleki ve teknik Anadolu lisesine gerekse farklı okullara tercihte bulunacaklar. O yüzden özellikle memleketimiz için son dönemde hem istihdam odaklı, üretim kaynaklı hem de istihdama yönelik çalışmalar devam ediyor” diye konuştu. Öztekin, çalışmanın öğrenciler için çok değerli bir etkinlik olduğuna işaret ederek, burada hem meslek liselerini tanıyacaklarını hem de gelecekle ilgili planlarını oluşturacaklarını kaydetti.

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.