Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Kağıthane’de kurban pazarında sıkı denetim

  • İstanbul Gündemi
  • 17.07.2021 - 17:37

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de alandaki tedbirleri yerinde inceleyerek, tacirlerle bir araya geldi. Kurbanlık alışverişi ve kesimi için hazırlanan kurban satış alanı, ilçe sakinlerinin bayramı gönül rahatlığıyla karşılamalarını sağlayacak.



Tedbirler kapsamında alanda maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması için Kağıthane Belediyesi zabıta ekipleri sürekli denetimler gerçekleştiriyor. Alana giren müşteri ve tacirlerin ateşleri ölçülürken, maske ve kolonyağı da dağıtılıyor. Alanda kalabalık oluşmaması için giriş ve çıkışlar ayrı kapılardan ve kısıtlı sayıda sağlanıyor. Kurban pazarlıkları ise el ele tokalaşarak değil; 1,5 metrelik tahta sopalar tutularak yapılıyor. Belediye temizlik ekipleri ise alanı sürekli temizleyip dezenfekte ediyor.



KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

Kurban satışı ve kesim yerinde toplamda; 70 metrekare ebadında 83 adet büyükbaş ve 17 adet küçükbaş hayvan çadırı bulunuyor. Tacirlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde alanda duşa kabinler, tuvaletler, zabıta kontrol noktası, karantina çadırları ve mescit de yer alıyor. Yine esnaf ve alışverişe gelecek olan vatandaşlar için kantinler de bulunuyor. Ayrıca kurban pazaryerinde kurban kesimi de yapılabilecek. Alanda dört adet kurban kesim konteyneri yer alacak. Kağıthane Belediyesi’nin kontrolünde uzman kasaplarca hijyenik ve modern bir ortamda kurbanlıkların kesimi, bayramın gelmesiyle birlikte sağlanacak.



Anadolu Caddesi viyadük altına kurulan kurban satış yerinde oluşturulacak alanın yanı sıra; Çağlayan Mahallesi’ndeki pazar yeri ve Vasfi Çobanoğlu eski okul yeri, Seyrantepe, Gürsel, Talatpaşa ve Nurtepe Pazar alanları kurbanlarını kesmeleri için vatandaşların kullanımına sunulacak.

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.