Dolar 32,5242
%0.24
Euro 34,8433
%0.35
Altın 2.487,960
%1.04
Bist-100 9.536,00
%0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

KAĞITHANE’DE 2 MİLYONA YAKIN MASKE VE KOLONYA VATANDAŞA ÜCRETSİZ DAĞITILDI

  • İstanbul Gündemi
  • 25.06.2020 - 15:34

Kağıthaneli vatandaşlar belediyenin internet sitesine girerek hijyen paketini talep edebiliyor. Vatandaşların talebi doğrultusunda ertesi gün ekiplerce hijyen paketi evine kadar teslim ediliyor.

MASKELERİMİZ YÜZDE 90 ORANINDA PARTİKÜL GEÇİRMEME ÖZELLİĞİNE SAHİP

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin koronavirüsün önlenmesi için temizlik, dezenfekte ve denetim çalışmalarının yanı sıra sosyal yardım çalışmalarına da ağırlık verdiklerini ifade etti. Başkan Öztekin; ‘‘Belediyemizin internet sitesinden hijyen paketi talep eden vatandaşlarımızın hepsine maske, kolonya ve sabundan oluşan ürünleri teslim ediyoruz. Geçen üç aylık sürede Kağıthane‘mizde vatandaşlarımıza 1 milyon 700 bin maske ve 250 bin kolonya dağıttık. Bu konuda ilçemizdeki meslek liseleri ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Okullarımızda, maliyeti tarafımızca karşılanarak üretilen maskeleri, vatandaşlarımıza ücretsiz şekilde ulaştırıyoruz. Maskelerimiz yüzde 90 oranında partikül geçirmeme özelliğine sahiptir.‘‘ dedi.

ÇOCUKLARA ÖZEL MASKE

Çocukların koronavirüs sürecinde maske takmalarını teşvik etmek amacıyla Kağıthane Belediyesi tarafından çizgi film karakterli maskeler üretiliyor. Üretilen özel çocuk maskeleri yine ücretsiz şekilde dağıtılıyor. 

Koronavirüs salgınında normalleşme süreci ile birlikte vaka sayılarında artışların önüne geçmek adına birçok valilik maskesiz sokağa çıkmayı yasakladığını duyurdu. Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerin de bulunduğu 50 ilde maskesiz sokağa çıkmak yasak. Kağıthane’de maskeler ücretsiz dağıtılırken, vatandaşların kullandıkları maske ve eldivenlerini atmaları için de şehirde farklı noktalara 150 adet tıbbi atık konteyneri yerleştirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.