Dolar 32,5972
%0.26
Euro 34,7538
%0.26
Altın 2.420,130
%-0.52
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

‘KADINLARIMIZI TOPLUMDAN AYRIŞTIRANLARI KINIYORUM’

  • İstanbul Gündemi
  • 02.03.2021 - 14:56

Mart ayı ilk oturumunu tamamlayan Ümraniye Belediye Meclisi, üyelerin gündem dışı konuşmalarıyla geçti. MHP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Av. Cihan Tufan, 28 Şubat ve kadınlar günü dolayısı ile yaptığı konuşmasında, kadın erkek eşitliği tartışmalarının üzerinden kadınların Türk aile yapısından ayrıştırılmaya çalışıldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Postmodern darbesi ile bu milletin iradesine vurulan en büyük darbenin yanında, binlerce yıldır hepimizin mayası olan temel değerlerimizin düşman adledilerek İslam’ın hedefe oturtularak, bu uğurda her türlü mücadeleyi göze almış insanlarımızın uğramış olduğu haksızlığı, hepimizi derinden yaralayan 28 Şubat’ın bir daha yaşanmamasını diliyorum.

Bundan bir yıl önce Suriye’nin İdlib şehrinde 36 vatan evladı şehit edildi. Bunu yapanlar Suriye rejimidir, arkasındaki de Rusya’dır. Bunların öcünü mutlaka alacağız. 

1993 yılının 22 şubatında Hocalı’da 613 tane çocuk, kadın, erkek Azerbaycanlı kardeşimiz şehit edilmiştir. Onları da rahmetle anıyoruz. Azerbaycanlı Türk milletinin her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz.

Bir kültür ve eğitim vakfı olan Ülkü Ocaklarımız, Azerbaycan’ın Şuşa kentinde okul yaptırmaktadır. Bu çok önemli projeden ötürü mutlu ve gururluyuz. Ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi’nin engin akademik kadrolarının uzun süren çalışmalarının sonucu olan ’İnsanlığın Huzuru’ isimli kitabımızı da meclis üyesi olarak sizlere hediye etmek istiyorum. 

1 Mart 1977 maalesef ülkemizin çok acı geçirdiği günlerdi. Bir üniversiteli kardeşimiz olan Mustafa Erol hain bir şekilde katledilmiştir. Mekanı cennet olsun.”

“BİRLEŞTİRMEYE ÇALIŞIN, NİYE AYIRIYORSUNUZ?’

“Kadınla erkek birbirinin rakibi değil birbirinin tamamlayıcısıdır. El ele, omuz omuza mücadele veren insanlardır. Öyle bir dünya oluşturulmak isteniyor ki çocukları kreşlere kaydederken kız, erkek, diğeri… Kadın sığınma evlerinde çok dilli eğitim. Hangi dillerle eğitim veriliyor. Bizim resmi eğitim dilimiz Türkçe. Her milletin ana dili var. Neden bu ayrımcılık? Sizin kadın anlayışınız anca kadınları benzin istasyonunda pompacı yapmak, yazık. Kadını hak ettiği yere götürmek bizim geleneklerimizde var. Bizim değer anlayışımızda bu var. Han’ım diyoruz. Nereye giderseniz gidin bizim annelerimiz, bacılarımız baş tacımızdır. 

Eşi ile münakaşa etmiş kadına nasıl boşanılacağını, evdeki perdenin, halının nasıl alınacağını söyleyen benim kadın meslektaşlarım var. Birleştirmeye çalışın, niye ayrıştırıyorsunuz? Kadına kalkan el kırılsın ama bu kadar ayrıştırıcılığı kınıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.