Dolar 32,4907
%-0.15
Euro 34,9249
%0.28
Altın 2.434,600
%0.47
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Kaan Yılmaz ile Pazar söyleşisi

  • İstanbul Gündemi
  • 14.03.2021 - 20:46

Rus Dili ve Edebiyatını bitirmiş bir oyuncu var karşımda. İlk olarak bununla ilgili sorumu sormak istiyorum. Rus Edebiyatı hakkında ne düşünüyorsun?

*Çok geniş bir soru oldu: D Bence, genel olarak bütün sanat dalları hem birbirini etkileyerek hem de birbirleriyle birlikte hareket ederek ilerliyor. Rus sanat tarihine bakınca bu düşüncemin en iyi örneklerinden olduğunu düşünüyorum.

Bugüne kadar pek çok yapımda rol aldın. Oyunculuk serüvenin nasıl başladı ve ilk defa kamera karşısına geçtiğinde ne hissetmiştin?

* 6 yaşımda Üsküdarlılar Derneği, Adile Naşit Deneme Sahnesi ile başladı. Ailem beni ve ablamı eğitim almamız için, rahmetli öğretmenim Mete Akkaya’ya emanet ettiler. Müsahipzade Celal Sahnesinde ilk tecrübemi yaşadım. 19 yaşımda sevgili İnci Kırhan vasıtasıyla Tümay Özokur ile tanıştım ve mesleğe adım atmış oldum. Günümüzde de sevgili Aslı Bankoğlu ve Seda Yazıcı ile yola devam ediyoruz.

İlk defa kamera karşısına geçtiğimde ise titreyen dizler ve hızlı atan bir kalbim vardı tabii ki. Artık dizlerim titremiyor ancak kalbim hızlı atmaya devam ediyor. Bunu kaybetmek istemiyorum.

Müzik de hayatında önemli bir yer tutuyor. Müzik çalışmalarından bahseder misin?

*Salgın sağ olsun durdu çalışmalar. Sevgili Özgür Gezgin de ben de kendi çalışmalarımızı yapıyoruz tabii ki. Dijital platformlara şarkılarımızı koyduk ancak asıl özlediğimiz şey sahne! Enerjinin, mutluluğun karşılıklı paylaşılabildiği tek yer! Umarım bu salgınla savaşı kısa sürede kazanırız. Paylaşmamız gereken çok enerjimiz var.

Sosyal Medya ile aran nasıl? Aktif olarak kullanıyor musun?

*Maalesef aktif kullanamıyorum. Twitter benim daha aktif olduğum bir mecra ancak Instagram öyle değil maalesef. Instagram sadece Çerçevesiz Galeri (@cerceveyok) isimli açtığım hesap için önemli. Orada, başka yerlerde göremeyeceğiniz bir sürü sanatçıya ve eserlerine rastlayabilirsiniz. Herkesin kendi çalışmalarını paylaşabildiği, sınırlar ve sınıflar olmayan bir galeri!

Pandemi sürecinden nasıl etkilendin? Bu süreçle ne şekilde başa çıkıyorsun?

*Herkes gibi işler güçler bakımından ben de etkilendim tabii ki. Başa çıkma şeklim boşta durmamak sanırım. Bir şeyler öğrenmeye, üretmeye çalışıyorum. Bir de açıkçası anime izliyorum bolca. :)

Pandemi demişken bu süreçte ‘Corontina 19’ filminde rol aldın. Bu filmle ilgili neler söylersin?

*Çok zor bir noktadan başlayan bir film oldu açıkçası. Fazla önyargıyı yıkmak durumunda ve bunu da yapabileceğine inanıyorum. ‘’Aaa, salgınla ilgili bir film!’’ muhabbetini aşmak gerekiyor. Bence hoş bir meydan okuma. Benim için ayrı güzel olan tarafı ise, Kolombiyalı eski bir mahkûmu oynuyor olmam ve İngilizce oynamam. Hep isterdim başka dilde oynamayı ve bu fırsata da kavuştum.

Pandemi süreci bittiğinde ilk olarak ne yapmayı planlıyorsun?

*Arkadaşlarımla parkta piknik!

Gelecek projelerinden ve mesleğinle ilgili planlarından bahseder misin?

Açıkçası Çerçevesiz Galeri’yi sanal bir galeriye dönüştürmeyi çok istiyorum. Herkesin kendi eserini sergileyebileceği ve belki de bundan gelir edebileceği bir platform olmasını istiyorum. Meslek hayatımda bugüne kadar hep farklı rollerde oynama şansına sahip oldum. Bunun böyle devam etmesini diliyor ve bunun için çalışıyorum. Gelecek projeleri ise ancak sevgili Aslı Bankoğlu bilir. :)

Bu keyifli sohbet için teşekkür ederim.

Ben teşekkür ederim.

Hande Yöremen - İstanbul Gündemi

[email protected]

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.