Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

“İZ MEDYA” BATI İSTANBUL’UN YILDIZ KENTİ BEYLİKDÜZÜ’NDE AÇILDI

  • İstanbul Gündemi
  • 07.10.2020 - 17:43

Yeni nesil habercilik anlayışıyla medya sektöründe ‘iz’ bırakmayı hedefine koyan İZ Medya, bölgenin önde gelen siyasi temsilcileri, sivil toplumun saygın simaları ve basın mensuplarının katılımıyla açılışını gerçekleştirdi. Yeni nesil habercilik anlayışıyla; özgür, tarafsız ve ilkeli yayıncılık misyonuyla yerel demokrasinin gelişimine katkı sunan “İZ Medya”, Batı İstanbul’un cazibe merkezi Beylikdüzü’nde açıldı. Beylikdüzü Onur Plaza’da gerçekleşen açılış toplantısına katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Cumhuriyet Halk Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer, Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Dilaver Sargın, İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün; açılış kurdelasını İz Medya ortakları Emrah Öztürk ve Tolga Öztürk ile birlikte kestiler.

 

YENİ MEDYA TEKNOLOJİLERİYLE DİJİTAL HABERCİLİK

 

Habercilikte yeni anlayışları benimseyen ve toplumsal olaylara hak odaklı bir pencereden bakan İz Medya; özgür, tarafsız ve ilkeli yayıncılık misyonuyla yerel demokrasinin gelişimine katkı sunuyor. İnsan hikayeleri, video içerikleri, derinlemesine incelenen dosya haberleriyle; yeni medya teknolojilerini kullanarak veri görselleştirmesi yapıyor. Dijitalleşmenin dünyadaki tüm sektörlerde varlık göstermesiyle dijital çağa ayak uyduran haberler ve formatlar geliştiren İZ Medya, yeni medya teknolojileriyle yerelden küresele tek tıkla ulaşılabilen bir habercilik yapıyor.  

 

 

 

HİZMETLER VE EĞİTİMLER

 

İlkeli ve kaliteli bir yayıncılık misyonuyla çalışmalarını sürdüren İZ Medya stüdyolarında; siyaset, sağlık, eğitim, kültür sanat ve sivil toplum odaklı programlarıyla Türkiye ve dünya gündeminin nabzını tutacak. Dijital medya teknolojilerine hakim çalışma kadrosuyla; fotoğraf çekimi, stüdyo kiralama, WEB Tasarımı, sosyal medya yönetimi ve marka yaratım alanlarında da hizmet veriyor.  Eğitime önem veren ve öğrenmenin hayatın her anında devam ettiğine inanan İZ Medya’da; dijital habercilik, sürdürülebilir gazetecilik ve iş modelleri, yeni nesil haber formatları, gazeteciler için dijital güvenlik ve Podcast eğitimleriyle takipçilerinin eğitimine katkı sunuyor.  

 

ÇALIK: “GAZETECİLİK ÇOK KIYMETLİ BİR İŞTİR”

 

Davete katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, kurdele kesmeden önce gerçekleştirdiği açılış konuşmasında şunları söyledi:  “İki güzel kardeşimizin burada başlatmış olduğu çok güzel bir işletme. Ekrem başkanla birlikte görev yaparken her iki kardeşimi de tanımıştım. Yerel basın adına gerçekten doğru bildiklerini yazan iki arkadaşımız. Umarım güzel hizmetler verirler bu kente. Doğru haberi vatandaşımıza ulaşması adına çok ciddi faaliyetler yürütecekler. İnşallah bu çizikleri yoldan ayrılmadan görevlerini yaparlar. Basının özgürlüğü ve gazetecilik mesleği çok kıymetli bir iştir. Bugün insanların haber alma hürriyetinin ne kadar kıymetli olduğunu hep birlikte şahitlik ediyoruz.  Bizim yerel basından bulunan arkadaşlarınımızın vermiş olduğu kamu hizmetidir. Kamusal tarafı vardır onun için hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel hizmetler edersiniz”

 

TAŞKIN: “DOĞRU HABERLERİ HALKLA BULUŞTURMAYI BAŞARMIŞ ARKADAŞLARIMIZ”

 

İZ Medya’nın açılış davetine katılan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer, en doğru ve güvenilir haberleri halka bağımsız ve tarafsız bir şekilde buluşturma temennisinde bulunarak sözlerine şöyle devam etti: Bölgemizde yerel gazetecilik anlamında faaliyet gösteren basın emekçisi kardeşlerimiz, güzel bir tesadüfle hemen Beylikdüzü ilçe Başkanlığımızın bir kat altında bulunan İz Medya’nın açılışındayız. Bugüne kadar en doğru ve güvenilir haberleri halkla bağımsız ve tarafsız olarak buluşturmayı başarmış arkadaşlarımız. İşyerlerini gezdim stüdyolarını oluşturmuşlar, kameralarını almışlar. Bir kere her şeyden önce genç bir girişimdir. Biz üzerimize ne düşüyorsa bir siyasi parti olarak destek anlamında üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Zaten bir kat yukardayız artık komşuda olduk. Hayırlı uğurlu olsun Allah utandırmasın. Umarım çok güzel işlere imza atarlar.”

 

SARGIN: “İZ MEDYA’NIN BEYLİKDÜZÜ’NDE İZ BIRAKMASINI DİLİYORUM”

 

Davete katılan AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Dilaver Sargın, “Emrah ve Tolga kardeşimizin cesaretlerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Özellikle Emrah kardeşimizi cadde gazetesinden tanıyoruz, takip ediyoruz. Doğru, tarafsız ve zamanında haberleri yetiştirdi. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. İZ Medya’nın da Beylikdüzü’nde, bölgede ve İstanbul’da iz bırakmasını temenni ediyorum. Ekip arkadaşları ile birlikte iz medyaya başarılar diliyorum.” dedi.

 

MERT: “İZ MEDYA’NIN TÜRKİYE’YE İZİNİ BELLİ ETTİRECEĞİNİ UMUYORUM”

 

İnternet teknolojileriyle birlikte medyanın şekil değiştirdiğine ve İZ Medya’nın bu değişime hızla ayak uydurduğunun altını çizen İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert sözlerine şöyle devam etti: “Basın öldü, yazılı gazete öldü deniyor ya aslında hiçbir zaman ölmez ya azalır ya da şekil değiştirir.  İZ Medya’nın da buna ayak uydurduğunu görüyoruz. 2016’dan beri kullanılan robot muhabirler, bir günde ortalama üç dört makale, ayda yedi yüz sekiz yüz makale yazdığı biliniyor. İZ Medya’nın da bu yolda ilerleyeceğini Beylikdüzü’nden yola çıkarak bütün Türkiye’ye izini belli ettireceğini umuyorum.”

 

ERTÜRK: “YEREL MEDYANIN BU TARZ AÇILIMLARLA ÇOK DAHA İYİYE GİDİYOR”

 

İZ Medya’yı önceden beri tanıdığını belirten CHP Beylikdüzü İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülüz Ertürk, “İZ Medya böyle bir yer açtığı için çok mutluyuz. Emrah ve Tolga beyden habercilik noktasında çok büyük destekler aldık. İkisine de çok teşekkür ediyorum. Yerel medyanın bu tarz açılımlarla çok daha iyiye gidiyor.  İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.