Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İYİ PARTİ ÜSKÜDAR, ‘İYİ ÇARŞI’YI HİZMETE AÇTI

  • İstanbul Gündemi
  • 24.10.2020 - 16:37

İYİ Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın, ‘İyilikte Yarışıyoruz’ sloganıyla hayata geçirdiği ‘İyi Çarşı’ açıldı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, İl Başkan Yardımcısı Yaşar Özkan, Ataşehir Meclis Üyesi Oğuz Sarı, Ümraniye Meclis Üyesi Yakup Fındık, Üsküdar İlçe Başkanı Hasan Ofluoğlu, Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir, Ümraniye İlçe Başkanı Yüksel Karaçam, Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever, Çekmeköy Gençlik Kolları Başkanı Kemal Karayaka, Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Karadağ, Üsküdar Gençlik Kolları Başkanı Yiğit Angın, Bakırköy Gençlik Kolları Başkanı Kerem Ünal’ın da katıldığı açılışa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

 

Projenin mimarlarından olan İYİ Parti Üsküdar Kültür, Sanat, Spor ve Sağlıktan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Yıldız Çöten, uzun süredir akıllarında olan bu projeyi hayata geçirdikleri için çok mutlu oldukları söyledi. Çöten, “Çoktan beri böyle bir şeyi istiyordum. Daha önceden de okul aile birliklerinde yapmıştım. İnsanların ikinci el kıyafetleri, giymedikleri, belki bir kere giyip çıkardığı kıyafetler belki bizim için değil ama başkaları için çok faydalı olabilir düşüncesiyle böyle bir proje yapmak istedim. Bunun için çok mutlu ve gururluyum. İnşallah amacımız istediğimiz şekilde yerine ulaşacak. Yaklaşık 5-6 senedir aklımdaydı. İnsanların alım gücünün çok düşük olması beni harekete geçirdi. İlçe Başkanımıza rica ettim. O da sağolsun destek verdi. Oldukça yoğun bir ilgi ve talep var” diye konuştu.

 

‘AMACIMIZ İNSANIMIZA BİRAZ NEFES ALDIRMAK’

 

Proje hakkında bilgi veren İYİ Parti Üsküdar İlçe Başkanı Hasan Ofluoğlu, “Bizim geçen yıl da böyle projemiz olmuştu. Üsküdar’da iki mahallemizde bulunan seçim ofislerimizi kullanarak ihtiyaç sahiplerine parti gözetmeksizin bu yardımlarda bulunmuştuk. Ama dar kapsamlı olmuştu. Pandemi sürecinden sonra bunu sürekli hale getirmeye çalışıyorduk. Önce kendi teşkilatımızdan olmak üzere diğer ilçe teşkilatlarımızın desteği ile de ihtiyaç sahibi arkadaşlarımızı bu kış gününde, bu ekonomik darlıkta, çoluğuna, çocuğuna, eşine, kendisine almak isteyip de alamadığı, eksikliğini duyduğu giysileri biz buluşturabilir miyiz diye başladık bu işe” dedi.

 

‘BU BİR GÖNÜL İŞİ’

 

Siyasi görüş ayrımcılığı olmaksızın herkese yardım eli uzatmak istediklerini belirten Ofluoğlu, ”Bunun siyasi ayağının olması yanı sıra bu bir gönül işi. Amacımız burada insanlarımıza gerçekten yardım etmektir. İlk olarak Üsküdar’la başladık. Bunu daha da genişleteceğiz. Stoklarımız yeterli. Tek amacımız gerçekten ihtiyacı olan kimseleri, burada yıkanmış ütülenmiş katlanmış bir şekilde, kendi bedenine göre deneyip, hangisini beğeniyor ise ücretsiz bir şekilde kıyafetler ile buluşturmak. Oy bu işte ikinci planda, bize bir ‘Allah razı olsun’ deseler yeter. Ne mutlu bize. Haftanın iki günü; Salı ve cumartesi günleri, saat 13.00 ile 17.00 arası bu dükkânda görevli arkadaşlarımız olacak” şeklinde konuştu.

 

‘KİMSE KİMSEYİ GÖRMESİN İSTİYORUZ’

 

İyi Çarşı’nın lokasyonunu özellikle gözden uzak bir noktada seçtiklerini belirten Ofluoğlu, “Dükkanımız çok işlek bir cadde üzerinde değil. Bunu özellikle istedik. Burası; giren çıkanın afişe olmayacağı, kimseyi rencide etmeyeceğimiz, bir pasajın alt katı. Kimsenin fotoğraf almayacağı, kimsenin kimseyi görmeyeceği şekilde ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Beklenenin üzerinde talep geleceğini düşünüyoruz. Elimizden geldiği kadar Üsküdar İlçe Teşkilatı olarak buna cevap vereceğiz. Bunun haricinde İl Başkanlığımız ile de çalışmalarımız var. Belki bunun çok daha büyük kapsamlısını İl Başkanlığı kontrolünde yapacağız. Türkiye’nin ekonomik durumu ortada, bir de üzerine pandemi… İnsanlar gerçekten zor günler geçiriyorlar. Bir nebze nefes aldırabilsek, ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.