Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İYİ PARTİ MALTEPE'DE 'NİHAL ATSIZ' GURURU

  • İstanbul Gündemi
  • 21.11.2020 - 17:31

İlk adımları İYİ Parti Maltepe İlçe Başkanlığı öncülüğünde atılan proje, İBB Meclisi’nde alınan karar ile neticelendi.

 

İYİ Parti tarafından desteklenen proje kapsamında ünlü Türk düşünürü yazar Hüseyin Nihal Atsız‘ın adı İstanbul Maltepe‘de bir parka verildi. Atsız‘ın hayatının büyük bir bölümünün geçtiği Maltepe Yalı Mahallesi‘ndeki park bundan sonra Hüseyin Nihal Atsız Parkı adıyla anılacak.

 

EKREM İMAMOĞLU‘NA TEŞEKKÜR

 

İYİ Parti Maltepe İlçe Başkanlığı, süreç dahilinde destek veren İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu‘ya ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na sosyal medya hesaplarından teşekkür etti.

 

İYİ Parti Maltepe İlçe Başkanı Yağız Bayraktar, Nihal Atsız’ın isminin bir parka verilerek yaşatıldığı için çok mutlu ve gurur duyduklarını belirtti.

 

Projenin gelişimi ve süreçlerinden bahseden Yağız Bayraktar, “Bundan iki yıl önce, şu anda meclis üyemiz olan Uluer Kaya’nın aklına, Nihal Atsız’ın evinin yakınlarında bulunan bir sokağa, Nihal Atsız’ın ismini verme fikri geldi. Ancak evin sadece Feyzullah Caddesi ile kesişmesi ve başka hiçbir sokak ile kesişmemesi yüzünden bu projeyi gerçekleştiremedik. Daha sonra Maltepe Yalı Mahallesi’nde sahilde atıl durumda bulunan parkın yenileme çalışmaları sırasında, Nihal Atsız’ın evinin de yakında bulunmasından dolayı parkın ismini “Nihal Atsız Parkı” yapma fikri oluştu. Konuyla ilgili İl Başkanımız Buğra Kavuncu’nun da olurunu aldıktan sonra İBB ve Maltepe Belediye Meclis Üyemiz Sayın Uluer Kaya, projeyi İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da bilgisi dahilinde Mart ayındaki İBB Meclisi’ne sundu. Maalesef hem pandemi hem de yaz tatilinin araya girmesi sebebiyle projenin gündeme alınması sonbahara kaldı. En sonunda geçtiğimiz hafta mecliste grubu bulunan bütün siyasi partilerin oy birliği ile parkın adının “Hüseyin Nihal Atsız Parkı” olmasına karar verildi. İYİ Parti Maltepe İlçe Başkanlığı’nın Türk milletine armağanıdır. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.