Dolar 32,5457
%0.02
Euro 34,9188
%0.26
Altın 2.431,750
%0.35
Bist-100 9.712,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İYİ PARTİ İSTANBUL’DAN BÜYÜK JEST

  • İstanbul Gündemi
  • 04.12.2020 - 12:22

İstanbul Kadıköy’de bulunan Türkiye Görme Engelliler Derneği’ne ziyarette bulunan İYİ Parti İstanbul İl teşkilatı, Atatürk’ün kadim eseri Nutuk’u, Braille alfabesi ile bastırıp görme engelli vatandaşlara hediye etti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na bağlı Toplumsal Politikalar Başkanlığı, Türkiye Görme Engelliler Derneği ile iş birliği yaparak örnek bir çalışmaya imza attı.

Kadıköy’de bulunan dernek merkezini ziyaret eden İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İl Başkan Yardımcısı Yaşar Özkan, Kadıköy İlçe Başkanı Alper Akdoğan, Ümraniye İlçe Başkanı Yüksel Karaçam, Toplumsal Politikalar Komisyon Üyesi Nimet Özdemir, Türkiye Görme Engelliler Derneği Başkanı Ramazan Koçak ve dernek üyeleri ile bir araya geldi.

İYİ Parti İstanbul teşkilatı, görme engelliler için özel olarak Braille alfabesi ile basılmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabını derneğe hediye etti.

Toplamda 1.200 sayfa ve 6 ciltten oluşan kitap, derneğin yanı sıra 17 devlet okuluna da dağıtılacak. Hazırlanan kitapların sadece derneğe hediye edilen kopyasında İYİ Parti logosu bulunuyor.

“ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”

Bu anlamlı ziyarette bir açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Görme Engelliler Derneği‘ni ziyaret ederek, İl Başkanlığımıza bağlı Toplumsal Politikalar Başkanlığımızın, dernekle iş birliği sonucu Braille alfabesiyle hazırladığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün 'Nutuk' kitabını takdim ettik. Görme engellilerin sahip olduğu dezavantajların başında hukuki sorunlar, sosyal yardımlar, memuriyet durumları ve toplumsal koşulların zorluğu geliyor. Yaşam standartlarının yükseltilmesi ve sorunlarının çözümü için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.