Dolar 32,4573
%-0.09
Euro 34,6726
%-0.86
Altın 2.436,330
%0
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İYİ Parti 4. yaşında!

  • İstanbul Gündemi
  • 24.10.2021 - 19:33

 Yoğun bir katılımın olduğu törende partililere seslenen Meral Akşener, “Haksız kazançla zenginleşen varsa, ondan alacağız, milletimiz için kullanacağız. Ülkemizi tek bir kişinin hükmüne sokan, Partili Cumhurbaşkanlığı Sisteminden kurtulacağız. Mahkemelerde, ısmarlama davalara izin vermeyeceğiz. Milletin sırtından, tüm keneleri söküp atacağız.” dedi.

İYİ’lik hareketinin 4 yıl önce 25 Ekim’de zorluklara göğüs gererek kurduklarını kaydeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘‘Yolumuza engeller çıkardılar, aştınız. Duvarlar ördüler, yıkıp geçtiniz. “Yapamazsınız, iki güne dağılırsınız.” dediler, ama sizler inandınız. Bana güvendiniz. Zengin, mutlu ve huzurlu bir Türkiye hayalime, ortak oldunuz. Bu yolu, benimle birlikte yürümeye, söz verdiniz. Şükürler olsun, Yüce Allah, iyi niyetlerimizi geri çevirmedi. Bu aziz millet, bizleri sevdi, bağrına bastı.’’ diye konuştu.

AKŞENER: ‘‘ŞİMDİ ONLAR DÜŞÜNSÜN’’

İYİ Parti’yi, Türkiye’yi yönetme iddiasıyla kurduklarını belirten Akşener, ‘‘Tüm hazırlıklarımızı, tüm çalışmalarımızı, bu iddia doğrultusunda yaptık. Milletimiz de, bu gerçeği görüyor ve emin adımlarla iktidara yürüyoruz. Artık biz hazırız. Şimdi onlar düşünsün.’’ dedi.

‘‘HZ. ÖMER’İN YOLUNDAN, ASLA AYRILMAYACAĞIZ’’

İYİ Parti’nin Hz. Ömer’in adaletinden asla ayrılmayacağına söz veren İYİ Parti Lideri Akşener, ‘‘İYİ Parti iktidarında, Hz. Ömer’in yolundan, asla ayrılmayacağız. Mahkemelerde, ısmarlama davalara izin vermeyeceğiz. Hukuk sistemini, demokrasi ve eşitlik ilkelerine uygun şekilde, yeniden ele alacağız. Fikri hür, vicdanı hür, siyasetin üstünde bir adalet sistemiyle, vatandaşlarımızın, kendilerini, her anlamda güvende hissedecekleri, adil bir Türkiye için çalışacağız. “Aksi ispatlanana kadar, herkes masumdur.” ve “suç, şahsidir”, temel ilkelerini, kirletmeyeceğiz.’’ şeklinde konuştu.

‘‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ AMASIZ FAKATSIZ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’’

İstanbul Sözleşmesi’ni amasız fakatsız hayata geçireceklerini vurgulayan Akşener, ‘‘Kadınların fiziksel, psikolojik ve ekonomik olarak, baskı, şiddet ve işkence görmesini, görmezden gelmeyeceğiz. Öldürülen her kadın, devletin sorumluluğundaydı. İktidardakiler, onlara sahip çıkmadı. Ama bizimle birlikte, kadınlar artık sahipsiz kalmayacak.’’ dedi.

‘‘PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ’NDEN KURTULACAĞIZ’’

Milletin iktidar yetkisi vermesi halinde kararları ortak akıl ile alacaklarını ifade eden Akşener, ‘‘Ülkemizi tek bir kişinin hükmüne sokan, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden kurtulacağız. İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile milletvekilliğini daha aktif, sahada milletimizi dinleyen ve mecliste milletimizin sorunlarına çare arayan, aynı olması gerektiği gibi, yeniden, kutlu bir görev haline getireceğiz.’’ ifadelerini kullandı.

‘‘MİLLETİN SIRTINDAN, TÜM KENELERİ SÖKÜP ATACAĞIZ’’

İYİ Parti iktidarında ‘yandaş’ kavramını ortadan kaldıracaklarını belirten Akşener, ‘‘Milletin sırtından, tüm keneleri söküp atacağız. Devletin kontrolünü, kişilere değil, yasalara, kanunlara ve kurallara bağlayacağız. Yaptım ettimlerle; oldu bittilerle; hareket etmek yerine, her kararımızda, milletimize başvuracağız. “bir kesime değil, herkese hizmet” anlayışımızı, İstisnasız tüm vatandaşlarımıza hissettireceğiz. Yollar, köprüler, tüneller, milletimizin rahatça kullanacağı hizmetler olacak. Yani, yapılan hizmetlerin sahibi, artık müteahhitler değil, millet olacak.’’ diye konuştu.

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.