Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İSTANBUL’UN MUHTELİF YERLERİNE 142 HALK EKMEK BÜFESİ DAHA

  • İstanbul Gündemi
  • 15.01.2021 - 14:07

Geçtiğimiz ay CHP Grubu tarafından meclise gelen ve Hukuk Komisyonu’nda görüşüldükten sonra mecliste onaya sunulması kararlaştırılan teklifle İstanbul’un belirlenen noktalarına 142 Halk Ekmek Büfesi daha konulacak.

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın büfe işletmesi verilecek şehit yakınları, gaziler ve engelliler dışında, gelir seviyesi düşük dul ve yetimlere de işletmecilik verilmesi önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, komisyon görüşünde “Üçüncü derece şehit yakını” ibaresini “Şehit eşi ve ikinci derece yakını” olarak değiştirildiğini ve açılacak büfeler için ilçe belediyesinden görüş alınması şartını da komisyon kararına eklediklerini belirtti.

“İLÇE BELEDİYELERİNDEN GÖRÜŞ ALINMASI YETKİ GASPIDIR”

Hukuk Komisyonu üyesi CHP‘li Meclis Üyesi Filiz Öztürk Çelik, yapılan değişikliklerden haberdar olmadıklarını söyleyerek, 25 yıllık dönemde AK Parti’nin sadece 2 şehit yakınına büfe verdiğini ve son anda ilçe belediyelerinde görüş alınması maddesini karara eklediklerini söyleyerek, “Bu bir yetki gaspıdır” dedi.

“TİCARİ BÜFELER KONULMASI PLANINI BOZDUK”

Halk Ekmek büfelerinin konulacağı adreslere itiraz etmediklerini ama ekmek büfesi üzerinden ticari büfeler konulması planını bozduklarını söyleyen Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, “Biz şehit yakını, gazi şartı getirerek planı bozduk. Mobil büfelerle de Ekrem İmamoğlu‘nun fotoğraflarıyla giydirilmiş araçlarla meydanlarda şov yapılıyor” dedi.

BÜFE ADRESLERİ YOKSULLUK HARİTASINA GÖR BELİRLENDİ

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İstanbul‘da derin bir fakirlik yaşandığını, Kadıköy‘ün Fikirtepesi, Şişli‘de yüksek gökdelenlerin altında Kuştepe mahallesi olduğunu söyleyerek, büfelerin konulacağı noktaların yoksulluk haritasına göre belirlendiğini belirtti.

Alınan karara göre yeni büfeler;

*Şehit yakınlarına (eşi ve ikinci derece yakını), gazilere, yüzde 40 ve üzeri raporu olan engellilere, dul ve yetimlere verilecek.

*Bu kişiler dışındaki kişilere devir yasağı konulması kaydıyla geçtiğimiz mart ayında onay verilen 117 adet Halk Ekmek büfesine ek olarak 142 adet yeni Halk Ekmek büfesi koyma yetkisi İstanbul Halk Ekmek A.Ş‘de olacak.

*Büfeler konulurken ilçe belediyelerine de sorulacak.

*Halk Ekmek, Hamidiye A.Ş ve Belbim A.Ş tarafından üretilen ürünler dışında ürün satışı yapılmayacak.

*Talep eden tüm bakkallara Halk Ekmek satışı yetkisi verilecek.

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.