Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İSTANBUL’DA TÜM OTOBÜSLER İETT’YE BAĞLANDI!

  • İstanbul Gündemi
  • 18.09.2020 - 16:15

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi‘nin Eylül ayı oturumunda oy birliği ile alınan karar doğrultusunda, İBB’nin sübvansiyon ödemeleri kalkacak, otobüslerin gelir garantisi olacak ve İETT’nin düzenlediği sefer sayıları da artmış olacak.

 

İstanbul‘daki toplu taşıma sistemini değiştiren kararla ilgili konuşan CHP‘li İBB Meclis Üyesi ve Grup Sekreteri Mesut Kösedağı “İstanbul‘da artık bütün otobüsler tek renk ve İETT çatısı altında birleşecek. Seferler, metro güzergahlarına uygun olacak şekilde düzenlenecek ve böylece İETT ilave mali yükten kurtulmuş olacak” dedi.

 

Özel Halk Otobüsü şoförleri için de yeni bir dönemin başlayacağını söyleyen Kösedağı, “Tek tip kıyafet olacak, mesai saatleri netleşmiş olacak ve sosyal hakları daha da zenginleşecek” diyerek,  İstanbul halkının şikayetlerinin de önemli ölçüde azalmış olacağını sözlerine ekleyen Kösedağı, en önemli kazancın İETT’nin artık İstanbul’un çok daha fazla noktasına sefer düzenleyeceğinin altını çizdi.

 

“GELİR GARANTİSİ OLACAK”

 

Pandemi sürecinde bir belirsizliğe giden özel halk otobüslerinin İETT ve İBB tarafından gelir garantisi olacağını, her ay gelirleri ve giderlerinin belli olacağını ve sübvansiyon ödemelerinin kalkarak, her ay ne kazanacaklarının belli olacağının önemine değinen CHP’li Mesut Kösedağı, yaklaşık 1 yıldır bu çalışmayı sürdüren tüm paydaşlara ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti.

Yapılan düzenleme ile İstanbul’da toplu taşıma araçlarının hepsi tek renk olacak.

 

Selvi Sarıtaç - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.