Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İSTANBUL GP'DE LANCE STROLL EN ÖN CEPTE BAŞLAYACAK

  • İstanbul Gündemi
  • 14.11.2020 - 17:18

Damalı bayrak, 9 yıl aranın ardından yeniden Intercity İstanbul Park’ta dalgalanacak. Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Formula 1’de, DHL İstanbul GP yarın verilecek start ile gerçekleştirilecek.

Yarış takvimine eklendikten sonra büyük bir heyecan ile hazırlıkları tamamlanan, yazılı ve görsel basın ile tüm dünyanın ilgi odağına yerleşerek ülke tanıtımına büyük katkı yapan organizasyon için artık saatler kaldı.

 

Yoğun yağmur altında gerçekleşen antrenman ve sıralama turları pilotları ve teknik ekibe zor anlar yaşattı. Yağmurun şiddetini artırması sonrasında pistte kırmızı bayraklar sallandı ve pilotlar pit alanına geri çağırıldı.

 

SIRALAMALARDA BÜYÜK SÜRPRİZ

 

Genel olarak takımların geçiş lastikleri kullanarak çıktığı sıralama turlarında yağmurun etkisi yoğun şekilde hissedildi. Zaman zaman spin atarak araç kontrolünde zorlanan pilotların tempoyu yüksek tuttuğu gözlendi.

 

Yarışın başlangıç sırasını belirleyen pole-pozisyon mücadelesinde ise bir sürpriz yaşandı. Racing Point takımından Lance Stroll, kariyerinin ilk pole birinciliğini İstanbul’da elde etti. Stroll, 1:47.765’lik derecesiyle ilk sırayı alırken favorilerden Max Verstappen ikinci, Sergio perez üçüncü cebe yerleşti.

 

KUPADA İSTANBUL İZLERİ

 

Organizasyonda son viraja girilirken, yarın yarış öncesi özel yapılacak gösterilerin yanı sıra İstiklal Marşımızı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan’ın seslendireceği açıklandı. Yarışı kazanacak olan pilota verilecek kupa da DHL İstanbul Grand Prix’sine özel hazırlandı. Üzerinde kültürümüzden esintiler taşıyan F1 kupasında, Galata Kulesi ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gibi İstanbul’un sembolleri yer alıyor. Lale figürleri ve İstanbul yazısının da özel olarak işlendiği kupanın en üst bölümünde ise bayrağımızdan esinlenilen ay ve yıldız figürleri bulunuyor.

 

5 kilo ağırlığındaki kupa, 50 cm yüksekliğe sahip. Türk kültüründen ve İstanbul’dan esintiler taşıyan kupa, üç kişilik Isobar Türkiye ekibince tasarlanıp, Aslan Ruso tarafından üretildi. Metalik Gri ve Bronz rengindeki kupayı, damalı bayrağı ilk gören pilot kaldıracak.

 

YARIŞ YAYINI S SPORT’TA

 

Yarışı TV’den izlemek isteyenler, Formula heyecanını canlı yayınlayacak olan S Sport kanalına aşağıdaki parametrelerden ulaşabilirler.

 

TP11-Frekans: 12188 MHz.

Polarizasyon: Vertical (dikey)

DVB-S2-8PSK

Symbole rate: 27500 ksym/s

FEC:5/6

S Sport’un yayın platformları üzerindeki kanal numaraları ise şu şekilde;

D-Smart 78. Kanal

TV+ 77. Kanal

TiviBu 73. Kanal

Kablo TV 240. Kanal

Vodafone TV 11. Kanal

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.