Dolar 32,5748
%0.11
Euro 34,9835
%0.44
Altın 2.428,570
%0.22
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İSPARK’A AİT OTOPARKLARLA İLGİLİ İDDİALAR İBB MECLİSİ’NE TAŞINDI

  • İstanbul Gündemi
  • 15.01.2021 - 19:30

Muharrem Balık, söz konusu otoparkların 3. Kişilere devredildiğini, Yenikapı İdo İskelesi yanında bulunan otoparkta arabaya çay kahve servisi yapıldığını, bu hizmeti alanlardan otopark ücreti alınmadığını, otopark hizmeti alanlardan ise keyfi bedeller tahsil edildiğini iddia ederek sorularına cevap istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ikinci oturumunda söz alan Ümraniye Belediyesi İBB’li Meclis Üyesi Muharrem Balık, İSPARK’ın İstanbul’daki otoparkları devralıp tek elden sistemli bir şekilde yönetmek, istihdam ve katma değer sağlamak, kentli olma ve park etme kültürünü yerleştirmek, şehir içi trafik yoğunluğu azaltmaya yönelik projeler üretmek amacıyla, vatandaşları otopark mafyasından kurtarmak amacıyla kurulduğunu söyleyerek, İSPARK’la ilgili kamuoyuna yansıyan bazı iddiaları sordu.

İstanbul’un hakkını ve hukukunu koruyacağını her fırsatta ifade eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olup bitenlerden haberi olup olmadığını da soran Balık, verdiği önergede şu soruları sıraladı:

*İSPARK’a ait olan bazı otoparkların, ahbap çavuş ilişkisi ile üçüncü şahıslara farklı uygulamalarla devredildi doğru mudur?

*Abonelik sözleşmesi ya da başka bir isim altında bir böyle bir uygulama kaç tane otoparkta yapılmıştır?

* İSPARK İşletmeler Müdürü Zafer Kılıç tarafından Yenikapı İDO İskelesi yanında bulunan bir otoparkın ahbap çavuş ilişkisi içerisine üçüncü şahıslara verildiği iddia ediliyor. Söz konusu yerde araba servisi adı altında kafe ve büfe hizmeti verildiği ve buradan haksız kazanç elde edildiği doğru mudur?

*Söz konusu otopark alanına gelenlerden arabaya servis seklinde çay ve kahve içmeleri durumunda otopark ücreti alınmadığı, diğer araçlardan ise keyfi bedeller alındığı iddiası doğru mudur?

*İspark AŞ tarafından işletilip parasının belediye kasasına girmesi gereken otoparklarda yapıldığı iddia edilen bu uygulamalardan İstanbul’un hakkını ve hukukunu koruyacağını her fırsatta ifade eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun haberi var mıdır?

GÖKSENİN AKTAŞ - İSTANBUL GÜNDEMİ

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.