Dolar 32,4982
%-0.13
Euro 34,9425
%0.33
Altın 2.431,010
%0.32
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İNKILAP'IN BOZTEPE'SİNE İGDAŞ’TAN İÇLERİ ISITAN HİZMET

  • İstanbul Gündemi
  • 18.01.2021 - 09:40

Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten, konu hakkında çalışma başlatılmasının ardından sıkıntının İGDAŞ’a iletilmesiyle birlikte 112 haneye doğalgaz verilmeye başlandığını müjdeyle duyurdu.

‘SU VAR, ELEKTRİK VAR AMA DOĞALGAZ YOK’

CHP Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten, gazetemize bu aşamaya kadar nasıl gelindiğini ve nasıl bir yol izlediklerini kademeli olarak anlattı; “Burada yaşayan vatandaşlarımızın, alt yapı konularında, çeşitli sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Özellikle bazı sokaklarda yaşayan vatandaşlarımızdan, gerek Mahalle Birimimize, gerekse de CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı’mıza doğalgaz bağlantı hatlarının olmadığı, doğalgaz kullanamadıkları yönünde şikayetler ulaştı. Bu sokaklarda yaşayan vatandaşlarımızın; elektrik kullanabildikleri, su kullanabildikleri ama doğalgaz kullanamadıkları bir durumla karşılaştık.”

‘İGDAŞ İLE TEMASA GEÇTİK’

“CHP olarak İstanbul Büyükşehir Belediyemiz iştirak şirketlerinden, İGDAŞ ile temasa geçtik. Etüd Proje Müdürümüz Sayın Fatih Ünlü Uysal ve ekibi konuyu sahiplendi. Bölgenin eksikliklerinin giderilmesi ve en uygun hat güzergah projesinin etüd çalışması için sahada hane hane, detaylı tespit çalışmaları gerçekleştirildi. Daha sonra, İGDAŞ ile beraber, bölgemizin bağlı olduğu Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğümüz ile proje üzerinden toplantılar gerçekleştirdik. Teknik olarak, kendilerinin de talepleri oldu. Orman İşletme Müdürümüz Sayın Erdinç Kurt ile proje son haline geldi.”

‘ÜMRANİYE BELEDİYEMİZ DE UYGUN GÖRDÜ’

“Projeyi, Ümraniye Belediyemiz de uygun gördü. Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Sibel Şenocak durumu hızlı şekilde değerlendirdi. Ümraniye Belediyemiz ve İGDAŞ arasında talep ve onay yazışmalarının tamamlanmasının ardından sahada fiziki imalat aşamasına geçildi. Daha sonra İGDAŞ ekiplerimiz; salgın kısıtları dahilinde, olabilir en hızlı şekilde saha çalışmalarını tamamladı.”    

‘112 HANEYE DOĞALGAZ BAĞLANDI’

“CHP olarak bizlerin takibinde; bugün, İnkılap Mahallemiz Boztepe Mevkiinde; Dostluk, Uyanık ve Töre Sokaklarda bulunan toplam 112 hanemize doğalgaz bağlanmış oldu. Yüzlerce yurttaşımız, kendi bireysel aboneliklerini başlatmak suretiyle, bu soğuk kış günlerinde ısınma ve sıcak su ihtiyaçlarını İGDAŞ sayesinde karşılayabilecekler. CHP olarak amacımız, Ümraniye’mizi örnek gösterilen bir yer haline getirmek. Ümraniye’mizin her bölgesinde, her sokağında, her vatandaşımızın derdini, derdimiz kabul edip icracı kimliğimiz itibari ile çalışmalarımızı gece gündüz sürdürüyoruz.”

‘ORMAN GÖZÜKTÜĞÜ İÇİN SÜREÇ ZORA GİRDİ’

Konu hakkında daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi İnkılap Mahallesi Temsilcisi Bülent Varan ile Önceki Dönem CHP Ümraniye İlçe Sekreteri Gönül Kaplan da açıklamalarda bulundu.

Mehmet Özgür Üreten’den sonra, bölgenin bir bölümüne daha önce İGDAŞ doğalgaz verip bir bölümüne ise vermediğini ve orman statüsünde olduğu gerekçesiyle sürecin zora girdiğini belirten Bülent Varan; “Bundan sonra tabii ki CHP Ümraniye İlçe Başkanlığımız, konu hakkında çokça şikayet ve talep alınca, İlçe Başkanlığımız ve Orman İşletme Müdürlüğü çalışma başlattı. Halkın şikayetlerinin haklılığının anlaşılması üzerine İGDAŞ’a müracaatımızı yaptık.  Böylece konunun takipçisi olarak tüm ekibimizle takibatı sürdürdük. Buradaki vatandaşlarımız da bu işin olmasını çok istediler. Daha önce talep ettikleri halde bu hizmeti alamamışlardı. Vatandaşlarımızı memnun görmek bizi de sevindiriyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

‘EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Ümraniyeli vatandaşlardan uzun süredir konu hakkında şikayet ve hizmet talebi aldıklarını söyleyen Gönül Kaplan ise; “İnkılap Mahallemizin Boztepe Mevkiinde yaşayan vatandaşlarımızdan doğalgaz hatlarının olmadığı, ısınma ve sıcak su ihtiyaçlarını güçlükle yerine getirdiklerine dair serzenişlerinin tarafımıza ulaşmasıyla, Mahalle Birimimiz, Belediye Meclis Üyemiz Mehmet Özgür Üreten başta olmak üzere Meclis Üyelerimiz ile birlikte CHP olarak harekete geçtik. Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için emek veren tüm kurum ve görevlilere teşekkür ederiz.” diyerek cümlesini tamamladı.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Fotoğraflar: Tuğçe Huy

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.