Dolar 32,5691
%0.29
Euro 34,6484
%-0.24
Altın 2.508,020
%0.95
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İLK GÜN IŞIĞI MONTAUK

  • İstanbul Gündemi
  • 03.05.2021 - 00:37

New York’a her gelişimde mutlaka uğradığım, benim için özel bir yere sahip bir yerden bahsetmek istiyorum size. New York’a kadar gelip mutlaka görmeden geri dönmenizi istemediğim bir yer Montauk.

Biliyorum, adı hiç tanıdık gelmedi. Çoğu kişinin hiç duymadığını, hatta yakınlarda olanların bile gitmediği bir yer burası. Adını ilk kez 2004 yapımı Türkçeye ‘Sil baştan’ olarak çevrilip geçen ve başrollerini Jim Carrey ve Kate Winslet’in paylaştığı ‘Eternal Sunshine’ filminde rastlamıştım. İlk kez New York’a geldiğim bir sırada kendimi birden Montauk treninde bulmuştum. Çok güzel anılarımın olduğu, benim için çok özel bir yere sahip bir yer.

Dalga seslerinin, martı çığlıklarının hiç durmadığı bir masal kumsalı. Küçücük bir balıkçı kasabası. Hem yazını hem kışını yaşadığım Montauk’ta yazın kıyısındaki plajda denizin keyfini çıkabilir, kışın kar yığınlarının arasında martıları kovalarsınız.

Amerika birleşik devletlerinin, New York eyaletinin en büyük adası olan Long Island’ın en doğu ucunda yer alan bir kasabadır Montauk. Resmî olarak kaydedilmiş bölge East Hampton kasabasının bir parçasıdır ve Suffolk ilçesindedir. Tarih boyunca bulunduğu konum dolayısıyla sahil, ordu ve donanma üstü olarak kullanılmış bölgede şu an yaygın olarak balıkçılık yapılmaktadır. Montauk’ta bulunan deniz feneri, birleşik devletlerin en eski 4. deniz feneridir.

Bölge özellikle turizm ve balıkçılık açısından oldukça zengindir ve New York eyaletinin tuzlu su balıkçılık filosunu elinde bulundurmaktadır.

Bölgenin en önemli özelliği güneşi ilk gören yerdir bu sebeple nikâh kıymak için bölgeyi tercih edenler ya da yen yılın ilk güneşini görmek isteyenler için mükemmel bir yerdir. Montauk içerisinde filmde Joel ve Clementine’nin ayrı ayrı masalarda oturduğu sahnedir çekildiği bir restoranda oturup kahve içmek çok güzel bir duygu. Bu mekânın ismi ‘Plaza.’ Ucuz bir mekân burası ve iki blok kadar yürüdüğünüzde okyanus kıyısı alabildiğine uzanan bir kumsal sizi kucaklıyor ve az ileride yine filmde sahnesi yer alan beach House var ama hava çok soğuksa yürümenizi tavsiye etmem. Eğer geri dönecekseniz tren yolunu rahatlıkla kullanabilirsiniz ama konaklamak isterseniz çevrede bulunan ‘Memory Hotel’  güzel bir alternatif.

Hepinizin mutlaka bir gün kumsalında yürümesi dileğiyle mutlu haftalar dilerim.

Zeynep Çay- İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.