Dolar 32,5761
%0.28
Euro 34,9512
%-0.06
Altın 2.444,780
%0.35
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İHH GAZİOSMANPAŞA’DAN YÜREKLERİ ISITAN HABER

  • İstanbul Gündemi
  • 24.02.2021 - 15:03

“Özellikle Afrika‘da açılacak su kuyuları noktasında bağışçılarımızın da destekleriyle Afrika genelinde 10 tane su kuyusu açmış bulunmaktayız.” diyen İHH Gaziosmanpaşa Temsilciliği bir ilke daha imza attı. 

‘İNSANLARIN YÜKÜNÜ HAFİFLETİYORUZ’

Bu sene içinde Gaziosmanpaşa İHH olarak birçok projede yer aldıklarını belirten Gaziosmanpaşa Temsilciliği, açıklamalarda bulundu:  

“Su kuyusu olayını kısaca şöyle özetleyeyim: Bugün Etopya’da bir kadının suya ulaşmak için sekiz kilometre yol yürüdüğünü hesap edersek; gitmesi sekiz, gelmesi sekiz olmak üzere toplamda 16 kilometre yol ediyor. Günde iki sefer yol yaptığını düşünürsek toplamda 32 kilometre yol yürüyen bu insanların çilesini hafifletmek amacıyla binlerce insanın faydalanacağı su kuyularını açarak insanların yükünü hafifletiyoruz.

‘SU KUYULARININ OLDUĞU YERDE HASTALIKLARIN AZALDIĞINI FARK ETTİK’

Aynı zamanda su kuyusunun olmadığı ve hijyenik şartların oluşmadığı yerlerde insanların; Katarakt, Kolera ve Tifo hastalığı gibi hastalıklara maruz kaldığını gördük. Bu olumsuz duruma temel çözümün su kuyuları olduğunu gördüğümüzden dolayı, su kuyusu bulduğumuz yerlerde özellikle hastalıkların azaldığı, katarakt rahatsızlığının giderildiğini fark ettik. Bundan dolayı Gaziosmanpaşa İHH olarak bu sene Afrika’da toplamda 10 tane su kuyusu açmış bulunmaktayız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.