Dolar 32,4732
%-0.04
Euro 34,7458
%-0.65
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İÇ MİMAR FATIMA ARMAĞAN DEKORASYONUN PÜF NOKTALARINI ANLATTI

  • İstanbul Gündemi
  • 15.05.2020 - 11:07

İç Mimar Fatıma Armağan, bugüne kadar birçok ofis projelerine, diyetisyen kliniği ve güzellik merkezi projelerine imzasını attı. Bu projelerin kendisine kattığı detayları anlatan Armağan, yaşam alanlarında dekorasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları paylaştı.

Peki dekorasyon nedir? Dekorasyonda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?  Ve mekanınızı stilize edecek küçük dekorasyon örnekleri nelerdir?

Dekorasyon, insanların azami derecede rahat ve huzur içinde yaşayabilmeleri gayesiyle iç mekanların çeşitli unsurlarının uygun bir şekilde bir araya getirilmesidir.

İç mimari tasarım aşaması bittikten sonra, mekanınızı süslemek için çeşitli dekorasyonlar yapabilirsiniz. Dekorasyon, yaşanılacak olan alanların tasarım aşamasından sonraki en önemli adımıdır. Bu yüzden, mekânınızda dekorasyon yapmadan önce dikkat etmeniz gereken birçok unsur vardır.

Bu unsurlar nelerdir? Bunları şöyle sıralayabiliriz:

* Mekânın kullanıcıları dekorasyon için oldukça öneme sahiptir. Mekânın kullanıcılarının, ne tarz bir mimariden hoşlandıklarını iyice kavramak gerekir.

*Mekânı dekore ederken, aşırı derecede süse abartı derecede öğelerden kaçınmamız gereklidir.

*Mekânda az eşya ile fakat farklı tasarım öğeleri ile dekorasyonunuzu canlandırabilirsiniz.

*Dekorasyon yaparken, mimari tasarımın çizgisinden giderek tasarımı ve dekorasyonu paralel olarak yürütmeniz gerekmektedir.

Dekorasyon elemanları nelerdir? Bunlara da bir göz atalım;

Aslında dekorasyon elemanları sizin hayal gücünüze bağlı olan her şeydir. Bana göre dekorasyon elemanları, bir mekânın yaşanabilir bir alan olmasını sağlayan duvarları (sınırlayıcıları) ve bu sınırlayıcılar arasında kalan canlı olmayan her şeydir. Dekorasyon yapmaktan kasıt da bunlarla oynamak, renklendirmek, eğip bükmekten başka bir şey değildir. İlave edip çıkarmakta bu söylediklerime eklenebilir.

Şimdi sizlere mekanlarınızı güzelleştirecek küçük dekorasyon önerilerinden bahsetmek istiyorum;

İçinde bulunduğunuz mekânın yenilenmesine ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız, büyük tadilat işlerine girmeden önce bir düşünün. Ciddi bir değişikliğe ihtiyacınız yoksa, küçük dokunuşlar ve değişiklikler ile mekanınızı kişiselleştirerek dekoratif bir etki yaratabilirsiniz. FA Mimarlık olarak sizin için büyük tasarım enerjisine sahip, küçük fakat etkili öğeleri ve fikirleri bu yazımızda derledim.

Bunlardan bahsedecek olursak;

DUVAR KAĞITLARI

Duvar kağıtları, desenleri ve dokuları ile mekâna derinlik ve anlam katan önemli unsurlardan biridir. Duvar kağıtları, mekanınızın içindeki tek bir duvarda dahi o mekâna farklı bir hava katacaktır. Ayrıca, boya işleminden daha kolay ve çok daha temizdir.

AYDINLATMA

Aydınlatma ile iç mekânı oluşturan diğer öğelerin doğru ilişkisi kurularak daha fonksiyonel ve etkileyici bir tasarıma ulaşılabilir. Yaşadığınız alanda hiçbir şeyi değiştiremiyorsanız, doğru seçtiğiniz aydınlatmaları doğru yerlere yerleştirerek atmosferi değiştirebilirsiniz.

BİTKİLER

Bir mekâna canlılık vermek istiyorsanız, bitkiler her zaman en etkili çözümdür. Bitkiler mekânda vurgu etkisi oluşturmaktadır. İç mekân bitkileri mekâna girişi vurgulama amaçlı olarak da kullanılmaktadır.  Mekâna anlam kazandırma, monotonluğu giderme amaçlı olarak da iç mekân bitkileri kullanılmaktadır.

AYNALAR

Aynalar, duvarlarınız için müthiş bir aksesuar alternatifi olmalarının yanı sıra, kullanışlı olmasıyla da benzersiz bir dekorasyon ürünüdür. Bir mekânı daha ferah ve aydınlık yapmak, mekâna derinlik katmak için aynaları eklemenizi önerebiliriz. Eğer ayna kullanmak istediğiniz oda küçükse, çok büyük olmayan bir aynayla odanızı olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz.

MİNİMALİST DEKORATİF ÖĞELER

Mekânınızda, kullandığınız öğeler mekânı süslemek için en ideal ve hızlı çözümlerdir. Örneğin, bir tablo mekânda farklı bir hava katacaktır. Tablonuzun rengi, dokusu, içeriği mekânın tasarımına uygun dilediğiniz seçimde olabilir. Sizin için anlamlı olan küçük objeler, mekânda sizi özel hissettirecek hissiyatlar katacaktır. Vazolar, heykelsi küçük objeler de mekânın vazgeçilmez dekoratif öğelerinden biridir.

İç Mimar Fatıma Armağan

İnstagram :  @f.ar.chtecture

F.A MİMARLIK

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.