Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İbrahim Özkan, yine verdi veriştirdi…

  • İstanbul Gündemi
  • 12.10.2021 - 17:29

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, Cumhuriyet ve değerlerini konuştu. “Cumhuriyetin önemini anlayanlar, değerini bilenler gücün karşısında asla boyun eğmezler, yalana, eğriye, hurafeye, kanmazlar, kandırılmazlar” dedi, güncel sorunlara değindi.

Doların 9 lira olmasını, dış borcun rekor kırmasını, ekonominin batmasını, pandoranın kutusundan sızanları ve fışkıran yolsuzlukları konuşamayanların İBB karalama kampanyaları düzenlediğini iddia eden Özkan, çiftçinin, sanayicinin, çiftçinin, işçinin, memurun, emeklinin, öğrencinin halini konuşmayanların İBB’nin hizmetlerine köstek olmayı hüner saydığını söyledi.

Özkan, yerli ve milli olduğunu iddia eden mevcut iktidarın, turistlerin konaklaması için bir sürü otel varken, yabancıya ev satıp beraberinde vatandaşlık verdiğini ve İstanbul’un en gözde merkezlerinin bugün yabancıların elinde olduğunu ifade etti.

“TARİHE HİÇBİR DÖNEM, YABANCILARA BU KADAR AYRICALIK TANINMADI”

Tarihte, yabancılara ayrıcalık tanınan böyle bir dönem daha yaşanmadığının altını çizerek konuşmasını sürdüren Özkan, yabancı pasaportlu bir alıcı arabayı ÖTV ve MTV ödemeden alırken, aynı arabayı Türk vatandaşının neredeyse 3 katı vergi ödeyerek aldığını söyledi.

HGS SORUNUNA DA DEĞİNDİ…

Otoyollarda yaşanan sıkıntılardan da bahseden Özkan, HGS kartında para yoksa, yahut okunmadıysa, sürücüye haber verilmeden 15 gün gün sonra 4 katı ceza, avukat gideri gibi eklemelerle yaklaşık 100 liralık cezanın bin liraya çıktığını belirtti.

“25 YILDIR İSTANBUL’U YÖNETENLER, BİR ÖĞRENCİ YURDU AÇMAMIŞLAR”

İBB’nin açtığı yurtlara da değinen İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, “25 yıldır peşkeş çekmedikleri uydurma vakıf, dernek kalmamış ama 1 milyon 200 bin üniversite öğrencisinin olduğu İstanbul’da 1 tane bile İBB yurdu açılmamış maalesef” dedi.

“PLAKA SAHİPLERİNİN RANT KAYBI ENDİŞESİ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’daki taksi sorununu için Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) gündemine getirdiği yeni taksi sistemi ve buna bağlı 1.000 yeni taksi plakası önerisinin 9. kez reddedildiğini de hatırlatan Özkan, Taksiciler Odası Başkanı ve İstanbul Liman Başkanı’nın ‘Yeni taksiye gerek yok’ savunmalarını “Plaka sahiplerinin rant kaybı endişesi” olarak değerlendirdi.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.