Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İbrahim Can Kıran: ‘‘Şimdi yarım kalan işlerimizi tamamlama zamanı’’

  • İstanbul Gündemi
  • 25.08.2021 - 22:36

İbrahim Can Kıran, CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen programda CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu duyurdu. Programa, CHP Ümraniye İlçe Başkanı ve İlçe Başkan Adayı Mustafa Ercan Özer, CHP Ümraniye İlçe Başkan Adayı Zeynel Kızılkaya, Meclis Üyeleri Ali Kılıç, Cevdet Yılmaz, Aysun Şengül, Şenol Berk, Mehmet Özgür Üreten, Sacit Terzi, basın mensupları ve çok sayıda partili katıldı.

KIRAN: ‘‘KAYBETTİĞİMİZ CANLARI YERİNE KOYAMAYACAĞIZ’’

Adaylık konuşmasına geçtiğimiz günlerde yaşanan orman ve sel felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek başlayan CHP Ümraniye İlçe Başkan Adayı İbrahim Can Kıran, ‘‘Elbette küllerimizden doğmaya alışkın bir milletiz. Elbette yeniden yeşertiriz hayatı. Ağaçları tekrar dikeriz. Şehirleri tekrar kurarız. Yolları, köprüleri tekrar yaparız. Ama kaybettiğimiz canları yerine koyamayacağız. Önlenebilir ya da müdahale şansımızın olduğu her riski öngörecek ve tedbir alacak bir iktidar hepimizin hakkı. Ama ne yazık ki bugün böyle bir iktidar yok. İçimizi en çok acıtan da bu gerçeğin her geçen gün ülkemizi ve halkımızı daha kötü biçimde etkilemesi. Yaklaşık 2 yıldır ülkemiz de dünyanın tüm ülkeleri gibi, salgınla, ekonomik krizle, iklim değişikliğinin yaralayıcı ve yıkıcı etkileriyle, boğuşuyor. Ama bizim ülkemizin diğer dünya ülkelerinden, en azından modern dünya ülkelerinden farkı, başımızdaki iktidarın halkı için değil kendi bekası için çalışıyor olması. Doğa, rant için talan edilirken, her gün yeni bir hukuksuzluğun sonucu adalet duygumuz zedelenirken, işsizlik, açlık, yoksulluk, haksızlık, salgın, yangın, kontrolsüz mülteci akını yaşanırken, kendini bir cenderede sıkışmış hissetmeyen çok az kişi var sanırım.’’ diye konuştu.

‘‘BUGÜN DE AYNI İNANÇ, DİRENÇ VE GÜÇLE AYAĞA KALKIP KOŞMANIN VAKTİ’’

Halkın her gün ayrı bir travma yaşadığını söyleyen İbrahim Can Kıran, ‘‘Gün geçmiyor ki ‘bu da olmaz artık!’ dediğimiz bir olay yaşamayalım. Gün geçmiyor ki umutlarımızı tüketen, hayallerimizi yıkan, bizi hayattan soğutan, çocuklarımız, gençlerimiz kısacası geleceğimiz için korkmadığımız bir şeyler yaşanmasın. Oysa ki umut ve hayaller olmadan yaşamak mümkün değil. Hava kadar, su kadar önemli. Bizler, içinde yaşadığımız bu muhteşem vatanın nasıl kurtarıldığını ve kurulduğunu en iyi bilen insanlarız. Umutla, hayallerle ama bunun yanında çok çok büyük bir emek, fedakârlık ve dirençle kuruldu bu ülke. Bugün de aynı inanç, direnç ve güçle ayağa kalkıp koşmanın vakti.’’ dedi.

‘‘SAĞLAM DURMA VAKTİ GELDİ ARTIK’’

Ümraniye’nin İstanbul’ un en büyük ilçelerinden biri olduğunu Ümraniye’nin ihtiyaçlarının da ülkenin geri kalanından farklı olmadığını kaydeden Kıran konuşmasına şöyle devam etti:

‘‘Burada da insanlar evlerine ekmek götürmek istiyor, burada da insanlar, iyi ve mutlu yaşamak istiyor, burada da insanlar çocuklarının iyi bir eğitim almasını, iş sahibi olmasını istiyor, burada da insanlar gelecekleri için endişe etmeden yaşamak istiyor. Peki bunu kim sağlayabilir? Bugünkü iktidar buna vakıf olmadığını açıkça göstermişken, bizler onların tek umudu olarak yanlarında olmak ve seçeneksiz olmadıklarını göstermek zorundayız.

İşimiz aslında dünden hem daha kolay hem daha zor. Daha kolay, çünkü bıçağın kemiğe dayandığını hissetmeyen var mı? iktidar her gün çeşit çeşit yalanla algı yaratmaya çalışsa da işçi, köylü, esnaf, öğrenci kan ağladığını bilmiyor mu? Biliyor!  Sarayın ve iktidarın yalanlarına karşı sokağın gerçeği bize ülkenin halini anlatmıyor mu? Anlatıyor! Bizim yapmamız gereken tek şey halkımıza bu kadere mahkûm olmadığını göstermek ve iktidarımızda nasıl politikalarla her şeyi düzelteceğimizi anlatmak.

Daha zor, çünkü umudunu, inancını ve hayallerini kaybetmiş insanları güzel günlerin gelebileceğine inandırmak zorundayız. “Böyle gelmiş böyle gider!” diyenlere inat yorulmadan, bıkmadan umudumuzu taşımak zorundayız. Bu hiç kolay değil evet ama bunu başarmak zorundayız. Bize inanan her bir vatandaşın sorumluluğunu alarak yola çıkan bizler için de sağlam durma vakti geldi artık.‘’

‘‘BİZ TARİHİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKAN UMUTLU İNSANLARIZ’’

Tarihi değiştirmek yola çıktıklarını söyleyen CHP Ümraniye İlçe Başkan Adayı İbrahim Can Kıran, ‘‘Tarih tekerrürden ibaret değildir. Onu değiştirme gücü olan insandır, bizleriz. Biz tarihi değiştirmek ve makus talihimizi artık düzeltmek için yola çıkan, inançlı, umutlu ve dirençli insanlarız. Bugün, ırk, dil, din, mezhep, cinsel yönelimi fark etmeksizin, güzel ülkemizdeki her bir vatandaş için aynı güzel hayali kurmadığımız sürece bizim de hayallerimiz gerçekleşmeyecek. Ve sadece hayalleri için savaşanlar onlara ulaşabilir.

İşte bu nedenle; kendimiz ve çocuklarımız ve hatta torunlarımız için kurduğumuz güzel hayaller için, özgür, demokratik, tüm kaynakların her bir vatandaş için hakça bölüşüldüğü bir ülkeyi yeniden kuracak olan Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı için ben de yeniden Ümraniye İlçe Başkanlığı’na adaylığımı koyduğumu açıklıyorum. Kavgamız; özgürlük ve demokrasi kavgasıdır. Kişisel menfaat peşinde olsak bu kavgada en ön safta mücadele etmezdik. Bizler annemize bile ben en ön saftayım anne bu memleket için diyenlerdeniz.’’ şeklinde konuştu.

‘‘ÜMRANİYE’DE DE BU BAŞARI HİKAYELERİNİ YAZMAK İÇİN ADAYIM’’

Ümraniye’nin 23 Haziran seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin kazanılmasında İstanbul’da en fazla katkı sunan beş ilçeden biri olduğunu belirten Kıran, ‘‘Kaldı ki CHP’li ilçe belediyelerimizi bu sıralamaya katmazsak 1. ilçeyiz. Bu başarıda örgütümüzün çok büyük emekleri var. Şimdi Yarım kalan işlerimizi tamamlama zamanı. Eskiden güçlü Ümraniye vardı, İstanbul‘un genel merkezin politikalarına katkı sunar hatta belirlerdi. Yeniden güçlü Ümraniye siyasete yön veren Ümraniye sözü veriyoruz. Bugün İstanbul‘un her köşesinde örgütlerimiz ve belediyelerimiz bir başarı hikayesi yazıyor. Ümraniye’de de bu başarı hikayelerini yazmak için adayım. Kurumsal yönetim anlayışıyla yani çoğulcu katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla parti hafızasını canlandıracak vefa emek ve dayanışma olgularını ortaya çıkartacağız. Ben değil biz diyen herkese yer açan bir siyaset anlayışıyla gençlerle kadınlarla örgütün desteği ve emeğiyle hedefimiz; genelde ve yerelde Ümraniye’yi CHP iktidarına hazırlamak. Cumhuriyet Halk Partisini İktidara taşımak. Dostlarım! Hadi ayağa kalkın Cumhuriyet Halk Partisini beraber İktidara taşıyalım.’’ ifadelerini kullandı.

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.