Dolar 32,4639
%-0.07
Euro 34,8475
%-0.36
Altın 2.446,330
%0.41
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İBB’DE RİSKLİ KONUTLARIN DÖNÜŞÜMÜNE YETKİ VERİLMESİ İÇİN İSTENEN BİLGİ VE BELGELER NEDEN VERİLMİYOR?

  • İstanbul Gündemi
  • 20.01.2021 - 18:40

İstenen bilgi ve belgeleri komisyonlara ulaştırmayan ilgililer hakkında hukuki işlem yapılması istenirken, bu kişilerin kim olduğu da kamuoyunda merak konusu oldu.

3. kez Meclis’e gelen İBB Mesken Müdürlüğü teklifinde İstanbul sınırları içinde mülkiyeti İBB’ye ait kullanıma hazır olan konutların, fiili durumda kullanılmamasına bağlı olarak yıprandığı, atıl duruma düştüğü ve bu durumun belediyeye ek finansman yükü getirdiği ifade edildi.

İstanbul‘da beklenen büyük depreme yönelik yapılacak çalışmalara katkı sağlamak amacıyla ve imar planları kapsamında yerinde muhafazası mümkün olmayan gecekondu işgalleri ile kentsel dönüşüm alanında kalan riskli yapıların, yaşanabilecek afetlere önlem olarak tasfiye edilmesi gerektiği kaydedildi. Hak ve ihtiyaç sahiplerinin acil konut ihtiyacının karşılanması için yasa ve yönetmelikler doğrultusunda mülkiyeti İBB‘ye ait konutların kiralama ve satış işlemleri için Ekrem İmamoğlu‘na yetki verilmesi istendi.

MÜDÜRLÜĞÜNE İADE EDİLDİ, KARARA UYMAYANLAR HAKKINDA HUKUKİ İŞLEM YAPILMASI İSTENDİ

Teklifi değerlendiren Hukuk, Altyapı, Mesken ve Emlak komisyonlarının ortak raporunda; Belediye Meclisinin yetkisinde olan bir hususta, süre, sınır tahsis edilecek taşınmaz ve kişi belirtmeksizin yetki devrinin uygun görülmediği, tahsis edilecek taşınmaz, tahsis edilecek kişi, tahsis şartları, hak sahipliğine ilişkin bilgi ve belgeler sunulduğunda yeniden değerlendirmek üzere dosyanın müdürlüğüne iadesine karar verildi.

Müşterek raporda, 2020 Şubat ve Temmuz aylarında da meclise gelen ve alınan kararlara rağmen tahsil edilecek taşınmazları, tahsis edilecek kişileri, tahsis şartlarını içeren bilgi ve belgeleri hazırlayarak belediye meclisine sunmayan, meclis kararını uygulamayarak hak sahiplerinin mağduriyetine ve belediyenin zarara uğratılmasına sebebiyet verenler hakkında da hukuki işlem yapılmasının uygun görüldüğü belirtildi.

KOMİSYONLARA KİM, NEDEN İSTENEN BİLGİ VE BELGELERİ VERMİYOR?

Kamuoyunda da tartıma yaratan “Sosyal konutların ihtiyaç ve hak sahiplerine verilebilmesi için yetki verilmesi teklifi” ile ilgili olarak, söz konusu komisyonlara kimlerin neden bilgi ve belge vermediği tartışılırken, İmamoğlu’na yetki verilmemesinin asıl nedeninin, söz konusu bilgileri kamuoyu ile paylaşmayan kişiler olduğu dile getirildi.

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.