Dolar 32,5761
%0.28
Euro 34,9512
%-0.06
Altın 2.444,780
%0.35
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İBB MECLİSİ’NDE TARTIŞMALAR DİNMİYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 17.09.2020 - 11:24

Meclis gündeminde olan Beyaz Köşk‘ün işletme hakkının BELTUR A.Ş.‘ye verilmesiyle ilgili komisyonların müşterek raporunun görüşüldüğü toplantıda Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar ve AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş’un açıklamaları gündeme damgasını vurdu.

 

“İBB’YE AİT İŞLETMELER, İHALESİZ BİR ŞEKİLDE ALT YÜKLENİCİLERE VERİLİYOR”

 

İBB Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, “Bu güne kadar vatandaşlara başarılı bir şekilde hizmet veren ve İBB’nin işlettiği Beltur’a ait işletmeler, şimdilerde yeni bir uygulama ile alt yüklenicilere veriliyor, başka şirketlere kiralanıyor” dedi.

 

Açıklamalarını sürdüren Kaynar, Beltur’a ait işletmelerin birçoğunun ihalesiz olarak birilerine verildiğini, hukuki takiplerini yaptıklarını ve çok yakında bunlarla ilgili meseleleri gündeme geleceklerini ifade ederek, CHP’li meclis üyelerine, “Beltur’a ait işletmeler, şu anda Beltur tarafından işletilmiyor” diyerek seslendi.

 

“TEK GEREKÇE İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ”

 

CHP Meclis Üyesi Melendiz Dalyan İzgi, söz konusu Beyaz Köşk‘ün işletme hakkının zaten BELTUR‘da olduğunu, AK Parti Grubu’nun şimdilerde neden karşı çıktığına anlam veremediklerini söyleyerek, tek gerekçenin iktidar değişikliği olduğunu iddia etti.

 

İzgi’ye cevap veren Muhammet Kaynar, CHP’li meclis üyelerini toplantının ardından Emirgan’da bulunan Beyaz Köşke çay içmeye davet ederek, “Gidelim bakalım Beltur tarafından mı işletiliyor. Bizim edindiğimiz bilgiye göre, söz konusu alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sadece özel misafirlerini ağırladığı özel bir yer olarak halkın kullanımına kapatılmış vaziyette” dedi.

 

CHP adına söz alan Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Hadi gidelim arkadaşlar, başkanımız bize bir çay ısmarlar” diyerek, AK Parti gurubunun tek derdinin Ekrem İmamoğlu olduğunu iddia etti.

 

Karşılıklı atışmalara 'BELTUR parsel parsel, parça parça birilerine peşkeş çekiliyor. Yandaşlara peşkeş çekiliyor' diyerek tepki veren Ak Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, 'Buraları birinin elindeyken aldık, restore ettik. Çok iyi hatırlarım ki, zamanında ortağımın babası Çamlıca‘da bir çay ısmarlamıştı. Ödediği hesap kalbine oturmuş, ‘Ben bununla tüm köye çay ısmarlarım’ demişti. Biz buraları aldık halkın yeri yaptık. Muhammed Beyin kibar bir şekilde söyleğini Tarık Beyin çok iyi anladığını biliyorum. BELTUR parsel parsel, parça parça birilerine peşkeş çekiliyor. Yandaşlara peşkeş çekiliyor. Biz asıl bunu engellemeye çalışıyoruz' diyerek yanıt verdi.

 

“BU FİRMALAR KİMDİR?'

 

BELTUR’a ait alanların başka kişilerce işletildiğini söyleyen Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, “Park Kale Gıda, Zara İnşaat, Sarp34 Gıda, Çamlıca Ajansı Turizm kimdir?” diye sorarak, söz konusu firmaların BELTUR’a mal satan firmalar olmadığını söyledi.  

 

Halkın kullanımında olan yerlerin, İBB eliyle bir takım ‘elit’lerin uğrak yeri haline getirilmeye çalıştığını da iddia eden Kaynar, “Tarık Bey doğru söylüyor. Normal şatlarda ben de kendisine çay ısmarlamak isterdim ama; ancak İBB başkanın özel misafiri olarak gidersek orada çay içebiliriz” dedi.

 

“TEDARİKÇİ FİRMALARA ALAN KİRALAMA SÖZ KONUSUDUR”

 

Son olarak konuyla ilgili söz alan CHP Grup sözcüsü Tarık Balyalı, BELTUR’a ait alanları başkasına işlettirme diye bir şeyin söz konusu olmadığını, ürün satanların stant açtığını, bunlardan da kira alındığını ve buna karşılık da tedarikçilerin reklam tabelalarının olduğunu ifade etti.  

Balyalı’ya nezaketsizlik yapmak istemediğini belirten AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, “Avukatlıktan para kazanamıyorum. Ben de Florya’da simit ve poğaça satmak istiyorum. Bana da yer verir misiniz?” diyerek cevap verdi.

 

Selvi Sarıtaç - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.