Dolar 32,4485
%-0.08
Euro 34,7187
%-0.04
Altın 2.499,020
%0.58
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İBB MECLİSİNDE TANSİYON YÜKSELDİ!

  • İstanbul Gündemi
  • 13.01.2021 - 15:55

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2021 yılı ilk toplantısında Şeb-i Arus töreninde yaşananlar ve Halk Ekmek büfeleri tartışması oldu. İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu konuşmasında, İBB tarafından geçtiğimiz ay düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine değinerek, Türkçe Kur‘an-ı Kerim okunmasına tepki gösterdi. Göksu, ‘Ezan, Allahu Ekber, Bismillahirrahmanirrahim sizi niye rahatsız ediyor? Bu millete gerçek yüzünüzü gösterin, bu millete takiyye yapmayın. Bu milletin değerleriyle, kutsallarıyla oynamayın‘ ifadelerini kullandı. Göksu‘nun eleştirilerini sürdürdüğü anda bazı CHP‘li meclis üyeleri kürsüye yürüyerek itirazda bulundu.

CHP gurubu Göksu‘nun bulunduğun kürsünün önüne giderek tepki göstermeye başlayınca, AK Partili üyelerde kürsü önüne gelerek karşılıklı tartışmaya başladı.

İBB Meclisi Başkanvekili Zeynel Abidin Okul’un ve grup başkanlarının araya girmesiyle, tartışma büyümeden taraflar yerlerine oturdu.

HALK EKMEK MECLİSİ GERDİ

2021’in ilk birleşimde ilk sözü alan İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, aralık ayı meclisinde büfeler konusu tartışılırken “CHP her sokak başına örgütçü yerleştirmek istiyorlar” sözlerine tepki gösterdi.

Halk Ekmek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama‘nın Kürt kökenli olması nedeniyle HDP‘ye yakın ve hatta örgüt üyesi gibi gösterilmek istendiğini belirten Özkan’a, Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ve grubu sıralara vurarak böyle bir ifade kullanmadıklarını söyleyerek tepki gösterdi. Göksu, CHP‘nin de kendisinden örgüt olarak bahsettiğini, ‘örgüt’ söylemini kendi ifadeleri olduğu için kullandığını belirtti.

Özkan, ekmeği kimin sattığından ziyade, halkı ucuza ekmek almasını sağlamak zorunda olduklarını kaydetti.

“ONUN İŞİ GÜCÜ SİNYAL YAPMAK”

AK Partili İBB Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer de Özkan‘a tepki göstererek, İbrahim Özkan’ın CHP grup başkanvekili gibi davrandığını belirtti. Selim Tuncer, “İbrahim bey işi gücü bırakmış Ekrem beye nasıl takla atarım diye burada elinden gelen her şeyi yapıyor. Onun işi gücü sinyal yapmak” dedi.

Konuşmasını sürdüren Selim Tuncer, Ümraniye‘de kamu işleriyle ilgili toplanan hafriyatın belediyenin belli bir noktasında depoladığını aktararak “Ekrem bey sen yeme içme, kamu yaranına yapılan işlerle ilgili Ümraniye Belediyesi‘ne 9 milyon 330 bin liralık ceza kes” diyerek, sonrasında Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda konunun gündeme gelmesiyle birlikte gelen tepkilere, ‘Benim haberim yok‘ diyerek cevap verdiğini ifade ederek, “Bu kadar pişkinlik, bu kadar aymazlık, böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da Tuncer‘in sözlerine tepki göstererek “Pişkinlikte kimse Yavuz Selim beyi geçemez” diyerek cevap verdi.

Karşılıklı tartışmaların yaşandığı İBB Meclisinin ilk oturumunda söz alan CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, gündeme ilişkin konuşmasında eleştirilere yanıt verdi.

Başörtüsü ve Türkçe ezan ile ilgili yapılan konuşmaları eleştiren Subaşı “Geçmişte eksiklikler, mağduriyetler yaşandı. Hepimiz bunların faili ve mağduruyuz. Türkçe ezan konusu 100 yıl önce aşılmış bir konu. Geride kalmış konuları, tarihçiler tartışsın. Ama bunlar AK Parti klasikleridir. AK Parti bunlardan bahsediyorsa, çöküş yakındır. Milletimizin bunlara karnı tok” dedi.

“YORDUNUZ MİLLETİ”

Şebi Arus töreninde Türkçe ezan okunmadığını söyleyen Subaşı, “Sabun köpüğü gündem yaratıyorlar. Neden? Çünkü Merkez Bankası’nın kasası eksi 54,4 milyar dolar. Yoksa nasıl anlatacaklar bunu. 3. Köprü yapmışsın geçen yok. Biz ‘yanlış yaptınız’ diyoruz onlar dönüyorlar, ‘bu adamlar dinsiz‘ diyor” diyerek devam etti.

“O törende ne Türkçe ne de Arapça ezan yok. Sırf kendi lağım medyanızı izlediğiniz için bilmiyorsunuz” diyen Subaşı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘nun rektör atamasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermesine yönelik eleştirilerle ilgili de, “İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne gitmesi haksızlıkmış. Öğrencilere terörist demek haksızlık değil, sabaha karşı ev basmak haksızlık değil, öğrencilerin yanında olmak haksızlık öyle mi” ifadeleriyle, “Yordunuz milleti” diyerek konuşmasını tamamladı.

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.