Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İBB Gençlik ve Spor Müdürüyle ilgili soru tarafları kızdırdı

  • İstanbul Gündemi
  • 13.01.2022 - 18:37

AK Parti grubu İBB Gençlik ve Spor Müdürü hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığını sorarken, CHP grubu mesai saati dışında yaşanan kişisel bir olayın meclis gündemine taşınmasını abartılı buldu.

“Kendisine bir yaptırım uygulandı mı?”

İBB Meclisi Gençlik Spor Komisyonu Başkanı Onur Uygun,  İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk’ün Ümraniye‘de bir AVM otoparkında, park yeri tartışması sonucunda tabancasının kabzasıyla bir kişi darp etmesiyle ilgili cevaplanması için başkanlık makamına, “Silahın ruhsatı var mı? Kendisine bir yaptırım uygulandı mı?” diye sordu.

“Çıkacak karara saygılıyız”

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı bir bürokratın mesaisi dışında yaşadığı kişisel bir meselenin meclis gündemine taşınmasını abartılı bulduğunu söyleyerek konunun adli makamlara yansıdığını, tartışmanın görevi ile bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, 'Bu tür davranışlar bizi de üzüyor. Bunlar bu devletin memurlarıdır. Bugün burada çalışır yarın başka bir yerde çalışıyor. Olay adli makamlara intikal etmiştir. Çıkacak karara saygılıyız.' ifadelerini kullandı.

Olayın kişisel değil kurumsal bir mesele olduğu konusunda ısrar eden AK Parti Grubuna konuşan Balyalı, “Bürokratların özel hayatlarını sorgulayacaksak Soma‘da madencileri tekmeleyen Yusuf Yerkel‘in nasıl ateşe olarak atandığı da sorgulanır. O tekme hala toplumun vicdanında yaradır” dedi.

Konuşmaların ardından soru önergesi oy birliği ile kabul edildi.

Selvi Sarıtaç- İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.