Dolar 32,5643
%0.28
Euro 34,7209
%-0.03
Altın 2.488,760
%0.17
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İBB ARAŞTIRMA KOMİSYONU YEŞİM MELTEM ŞİŞLİ İLE İLGİLİ KARARINI AÇIKLADI

  • İstanbul Gündemi
  • 17.09.2020 - 11:16

İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne (İBB) bağlı İSMEK‘in kadın çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı iddiasıyla, 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ile ilgili İBB’de kurulan araştırma komisyonu, “Suçu sabittir” dedi, CHP “Yargısız infaz yapılıyor” diyerek, komisyon kararına şerh koyduklarını söyledi.

19 KADINA HAKARET ETTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

İSMEK eski bölge sorumlusu 19 kadına kendilerine hakaret ettikleri gerekçesiyle İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ve Hayat Boyu Öğrenme (HBÖ) Eski Müdürü Erkan Duyar hakkında suç duyurusunda bulunmuş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Şişli hakkında inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme, Erkan Duyar hakkında ise görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla soruşturma yürütüldüğü kaydedilmişti.

Şikayette bulunan İSMEK çalışanları Şişli’nin kendilerine, “Kaçınız bekarsınız, bir el kaldırın bakalım. Kaçınız bekarsınız, bunları akşam itfaiyecilerle buluştursanız müdür bey. Bir gece organize edin hemen, eşleşsinler. Bu sıcakta başınız da kapalı, ne yapıyorsunuz, terliyorsunuzdur ve kokuyorsunuzdur... Bence hiçbiriniz yönetici değilsiniz. Hepinizin diksiyonları berbat, acil eğitim almalısınız” gibi cümleler dediği iddia etmişti.

KOMİSYON KURULMUŞTU

İBB Meclisi’nde de, geçtiğimiz Şubat ayında Yeşim Meltem Şişli konusundaki iddiaları incelemek üzere Temel Haklar Komisyonu’nun araştırma komisyonu olarak görevlendirilmesine oybirliği ile karar verilmişti.

Yaptıkları araştırmalar sonucunda, Yeşim Meltem Şişli’nin işinden ayrılmadığını ve maaş almaya devam ettiğini söyleyen Araştırma Komisyonu Başkanı Kadir Çakır, toplantı anına ait video kaydın olmadığını ancak giriş çıkışlardaki video kayıtlarında kişilerin sabit olduğunu, CİMER şikayetleri, söz konusu çalışanlarla yapılan görüşmeler sonucunda Şişli‘nin suçunun sabit olduğuna karar verdiklerini söyledi.

Yeşim Meltem Şişli’nin geçmişte çalıştığı Türkiye Elektrik İletim A.Ş’de de benzer suçlardan dolayı disiplin cezası aldığının belirlendiğini söyleyen Çakır, işten çıkarılan 19 kadının işsizlik maaşı alma haklarının da engellendiğini hatırlatarak, gerek söylem gerekse vücut dili ile ile Şişli’nin söz konusu suçu işlediğinin komisyonca karara bağlandığını belirtti.

“KOMİSYONDA DİNLENEN KİŞİLERİN BEYANLARI TEK TİP”

Konuyla ilgili konuşan Temel Haklar Komisyonu üyesi CHP’li Orhan Çakır, kürsüde yaptığı konuşmasında; raporun tek taraflı hazırlandığını, dinlenen kişilerin beyanlarının tek tip olduğunu, söz konusu kişilerden birinin şikayetçi dahi olmadığını söyleyerek, “Raporda Yeşim Meltem Şişli’nin ifadesi yok. Fatma Babacan’ın ifadesi yok. Bu rapor AK Partili Komisyon tarafından, yönlendirilmiş ifadelerle hazırlanmış bir rapordur. Bu hangi insanlığa sığar!” diyerek komisyon kararına şerh koyduklarını söyledi

Araştırma Komisyonu’nun ‘Adil Yargılanma Hakkı’nı yok sayıp ,yargısız infaz yaptığını iddia eden Orhan Çakır, yargılanma süreci devam eden Yeşim Meltem Şişli ile ilgili mahkemenin vermediği kararı Ak Partili Komisyonun verdiğini iddia etti.

“BİR İNSANIN ONURUNU İSTANBUL SOKAKLARINA GÖMMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ”

Konuyla ilgili söz alan CHP’li komisyon üyesi Emel Tığlı, Ak Partinin İstanbullular tarafından muhalefete düşürülmesinin acısını meclis üyelerinin gözlerinden okuduklarını söyleyerek, “Siz sanıyorsunuz ki Ekrem İmamoğlu’nun göreve getirdiği bir bürokratı görevden edeceksiniz. Oysa siz burada bir insanın hacziyetini ve onurunu İstanbul’un sokaklarına gömmeye çalışacaksınız. Böylesine taraflı bir raporun meclise gelmesinden utanç duyuyorum. Bu raporla hukukun temel prensipleri yok sayılmıştır” dedi.

Selvi Sarıtaç - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.