Dolar 32,5457
%0.02
Euro 34,9188
%0.26
Altın 2.431,750
%0.35
Bist-100 9.712,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Hüseyin Kızıldaş ‘Yeşil düşmanı bir AKP’li belediyeyle karşı karşıyayız’

  • İstanbul Gündemi
  • 21.05.2022 - 16:26

Çekmeköy’ün ormanlarla çevrili olmasına rağmen İstanbul’un aktif yeşil alan miktarı en az olan ilçelerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Kızıldaş, “Hep birlikte omuz omuza mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasına katılan grup, ellerinde ‘Parkını Koru‘ yazılı dövizler taşıdı.

İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş’ın açıklamaları şu şekilde:

Değerli Çekmeköylüler, kıymetli komşularım! Şu sıralar ağaçların, çiçeklerin, kuşların, böceklerin renklendiği, cıvıl cıvıl bir baharı yaşamamız gerekirken AKP’nin doğaya ve yeşile karşı hoyratça yaklaşımı ile karşı karşıyayız. Canlılar ile bunları saran cansız çevrelerinin karşılıklı ilişkileri ile meydana gelen ve süreklilik arz eden ekolojik sistemin parçalarıyız. Gerçeği görmezden gelenler, 1 metrekare yeşil alana bile rant gözüyle bakanlar henüz doğmamış nesillerin yaşam alanlarını bile ipotek altına almaktadır.”

“Yeşil alanın yok olmasına sebep oluyorlar”

“Ülkemizde maalesef yeşil alanlar, doğa ve çevre rant uğruna talan edilmektedir. Bunun en son örneği bu park alanıdır. Bu güzel parkımızı pazar yeri yapmak istiyorlar. Yaptırmamak için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Hep birlikte omuz omuza mücadele etmeliyiz ki parkımızda çiçekler açmaya kuşlar ötmeye devam edebilsin. Kıymetli Çekmeköylüler! Biliyorsunuz daha önce Ulus Pazarı Alanını beton yığınına çevirdiler. Kent estetiği ve kültüründen uzak bir şey çıktı ortaya. Şimdi de Çekmeköylülerin yeşil alanını sabit pazar yerine katarak yeşil alanın yok olmasına sebep oluyorlar. Yeşil düşmanı bir AKP’li belediyeyle karşı karşıyayız.”

“Rant ve talan uğruna yapılaşmaya açtığınız yeşil alanlarımızı rahat bırakın”

“Çekmeköy ormanlarla çevrili olmasına rağmen, İstanbul’un aktif yeşil alan miktarı en az olan ilçelerinden biridir. 13 yıldır mevcut başkan tarafından, toplamda ise 28 yıldır aynı zihniyetle yönetilen Çekmeköy Belediyesi doğaya, insana, yeşile dair her şeye zarar vermeye devam ediyor. Rant ve talan uğruna yapılaşmaya açtığınız yeşil alanlarımızı rahat bırakın. Çocuklarımız, yaşlılarımız rahatça dolaşsınlar. Çekmeköy’ de ki yeşil alanları konut, benzin istasyonu ve restaurantlarla yok etmeye çalıştınız ve çalışıyorsunuz. Bu talana dur demek için dün Fibalife Sitesi’nin önündeki parktaydık bugün buradayız.”

“Projeyi istememize rağmen projeyi bizlerden ve halkımızdan saklıyorlar”

“Çekmeköy halkı, siyasi parti temsilcileri, meclis üyelerimiz, STK’lar, İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun katılımı ile yaptığımız eylemler partilerimizin ve meclis üyelerimizin sunduğu deliller sonucu ile bilirkişi heyeti park alanımızın benzin istasyonu yapılamayacağı yönünde görüş bildirdi. Çekpa Projesi yapılırken de projenin ve yerinin doğru olmadığını o gün söylemiştik ve meclisimizde hayır oyu kullanmıştık. Bugün haklı olduğumuz bir kez daha görüldü. Parkımıza üstü kapalı Pazar yeri ve otopark yapmak istediklerini söylüyorlar. Projeyi istememize rağmen projeyi bizlerden ve halkımızdan saklıyorlar.”

“CHP iktidarında bu yapılanların hesabını soracağız”

“İmar paftasına göre bu bölge park alanı olarak planlanmıştır. İlçemizin aktif yeşil alan miktarını azaltacak her türlü yanlışın karşısında olacağız. Yeşilimize sahip çıkacağız, parkımıza sahip çıkacağız, Çocuklarımızın sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip çıkacağız. CHP iktidarında bu yapılanların hesabını soracağız. Hepinizi saygı ile selamlıyorum.”

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.